Atac „la rupere” PNL-USR. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, acuzații dure la adresa vicepreședintelui USR: Dacă nu am fost în străinătate la studii, ca Năsui și nu am făcut afaceri dubioase cu Motorola, înseamnă ca nu ne putem ridica la …Nas(ul) lui Năsui!?

0
167

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, lansează un atac fără precedent la adresa vicepreședintelui USR, Claudiu Năsui, pe care îl acuză de „afaceri dubioase cu Motorola”. Cel mai probabil conflictul a escaladat în urma discuțiilor aprinse de marți, în plenul Camerei Deputaților, unde parlamentarii au dezbătut „subiecte fierbinți” legate de privatizările din trecut şi cele plănuite de PNL, alături de „pilele şi amantele” din instituţii publice şi companii de stat. Cei doi s-au acuzat unul pe celălalt de „bolșevism”, într-un schimb dur de replici generat de un proiect de lege care ar introduce „noi privilegii” pentru membrii Consiliului de Administrație al Autorității de Supraveghere Financiară.

„Așadar, dacă noi, milioane de romani nu am fost in străinătate la studii, ca Năsui, înseamnă ca nu ne putem ridica la …Nas(ul) lui Năsui! Adică toți cei care am făcut scoala in România și nu am făcut afaceri dubioase cu Motorola, ca Năsui, noi suntem…nefrecventabili!”, a scris joi seara Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

„Ce diferența e între Năsui și copiii lui Nastase? Nici una! Copiii noii burghezii!”, mai scrie Roman.

Așadar, dacă noi, milioane de romani nu am fost in străinătate la studii, ca Năsui, înseamnă ca nu ne putem ridica la…

Publicată de Florin Roman pe Joi, 15 octombrie 2020

Scandalul din Parlament. Florin Roman: Bolșevismul are o nouă culoare politică în Parlamentul României prin USR/ Claudiu Năsui: Aveți tupeul să ziceți că suntem bolșevici?

Discuțiile în plen  au pornit după ce deputatul USR, Claudiu Năsui, l-a acuzat pe liberalul Florin Roman că, prin intermediul proiectului de lege, dorește să creeze „noi privilegii” pentru membrii Consiliului de Administrație al Autorității de Supraveghere Financiară.

„Bolșevismul are o nouă culoare politică în Parlamentul României prin USR. Domnul deputat Claudiu Năsui, un băiat din stele, cum se spune în popor, a venit să ne spună astăzi că poate fi cea mai mare lansare de fake news în Parlament. Să vii să faci acuzații mizerabile spunând că o Autoritate de reglementare independența trebuie ținută sub sfera intereselor operatorilor de pe piață înseamnă bolșevism. Sunteți mai socialist și mai bolșevic decât cei care sunt reprezentanții acestui sistem. Cum puteți dumneavoastră să spuneți asemenea minciuni, împreună cu Vlad Voiculescu, cum puteți?”, a izbucnit liderul deputaților PNL în plenul Camerei Deputaților, citat de Bursa.ro.

”Dumneavoastră știți că în legea de funcționare a ASF existau aceste prevederi? Încercați să mințiți poporul spunând că liberalii dau privilegii. Să va fie rușine”, a spus Roman.

El i-a transmis deputatului USR că nu înțelege că, pe piața asigurărilor, cei care controlează societățile de asigurări nu pot fi că nivel de salarizare sub cei care controlează, dacă nu se dorește corupție.

Claudiu Năsui în plen: Susțineți cu aplomb să fie privilegii și mai mari pentru cei mai privilegiați bugetari

„Ați depus proiectul pe repede-înainte, conține doar privilegii pentru membrii ASF. Am avut speranța că ați semnat fără să știți. Dar susțineți cu aplomb să fie privilegii și mai mari pentru cei mai privilegiați bugetari. Aveți tupeul să ziceți că suntem bolșevici? Cei socialiști sunt USR? Fals. Socialiștii sunt cei care dau noi privilegii unei nomenclaturi politice. Puteți să ziceți orice calomnii și minciuni. (…) Nu va fac cinste, așa cum nici acest proiect de lege nu va face cinste, dacă aveți pic de respect pentru poporul român, pentru contribuabil, pentru liberalism”, i-a replicat deputatul USR.

El a adăugat că acest proiect este unul „rușinos” și va trece de Parlament cu susținerea PSD și PNL, care reprezintă „o frăție”.

Ce prevede proiectul de lege care a devenit „mărul discordiei” între PNL și USR

Potrivit proiectului de lege iniţiat de Florin Roman, membrii Consiliului ASF, precum şi personalul acestuia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere şi control, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea atribuţiilor de control şi supraveghere, scrie Financial Intelligence.

Membrii Consiliului ASF care nu domiciliază în București beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuința de serviciu, cazare, diurnă și transport, mai prevede, printre altele, proiectul.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here