Ministrul german al Sănătăţii, confirmat cu Covid-19 după o şedinţă de guvern

0
112

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a fost diagnosticat, miercuri seară, cu virusul SARS-CoV-2, imediat după ce participase la o şedinţă de guvern, relatează site-ul Tagesschau.de.

Jens Spahn a efectuat testul de coronavirus după ce manifestase simptome, iar rezultatul a fost pozitiv, a declarat purtătorul său de cuvânt, Hanno Kautz, citat de Mediafax, precizând că ministrul german al Sănătăţii a intrat în autoizolare.

În urmă cu câteva ore, Jens Spahn a participat la o şedinţă de guvern la care a fost prezentă inclusiv Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Jens Spahn a purtat mască la şedinţa de guvern.

Atât purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii, cât şi cel al Guvernului Germaniei afirmă că restul membrilor Cabinetului nu trebuie să intre în carantină, pentru că şedinţa de guvern a fost organizată într-o sală foarte mare, astfel că s-a respectat distanţarea şi toţi participanţii au purtat măşti.

Agențiile de informații vor avea acces la conversațiile criptate din WhatsApp și alte servicii de mesagerie. Decizie de ultimă oră luată de Guvernul din Germania

Guvernul german a decis, miercuri, ca discuțiile criptate din WhatsApp și alte servicii de mesagerie să poată fi interceptate de autorități. Hotărârea a fost luată în urma unei reuniuni a cabinetului de miniștri și are ca scop, în principal, câștigarea luptei cu terorismul.

Agenţia de Informaţii Externe BND, Agenția de Securitate Internă Verfassungsschutz şi Serviciul de Contrainformaţii al Armatei (MAD) au exclusivitate pe acest sector.

Trebuie, însă, precizat faptul că ofițerii de informații nu vor putea avea acces la conversații după bunul lor plac, vor avea nevoie, mai întâi, de un acord, o aprobare specială, pentru fiecare caz în parte.

NATO va construi un centru spațial în Germania. Care sunt planurile Alianței pentru posibilele confruntări de pe orbita Pământului

Statele membre NATO sunt pregătite să anunțe crearea unui centru spațial în cadrul Centrului de comandă al Forțelor Aeriene din Ramstein, Germania, potrivit relatărilor din presă. Această facilitate ar monitoriza, iar în timp probabil că ar și proteja, sateliții aliați, scrie publicația Deutsche Welle.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here