„Ghena Dunării”. Tone de gunoaie lăsate în Deltă de turiști! Au ascuns resturile în tufișuri

0
70

În perioada pandemiei, Delta Dunării atrage mii de turiști, fiind o oază pentru cei care caută să respecte distanțarea socială, dar și să se relaxeze, mai ales la pescuit.

Unii turiști lasă în urmă tone de gunoaie și resturile poluează un ecosistem și așa fragil. Comisarii rezervației nu reușesc să-i prindă pe toți și să-i amendeze, informează știrileprotv.ro.

„Foarte multe gunoaie!”

Gunoaiele sunt lăsate în urmă de turiști și localnicii par exasperați: „Mizerie extrem de multă! Din păcate, unii aruncă gunoiul, preferă să îl ascundă în tufișuri, crezând că va dispărea”, se plânge un cetățean.

„Foarte murdar! Foarte multe gunoaie, pungi, sticle, şerveţele. Să se aplice amenzi, foarte mari, nu 100 de lei!”, exclamă un alt localnic.

Venită cu rulota, o familie a strâns mai întâi gunoaiele și apoi a așezat „casa mobilă”. „Am găsit conserve, sticle, multe, multe!!”, se plâng oamenii.

„Turistul care vine ocazional în Deltă, ocazional, nu în mod frecvent, este cel care lasă în urma lui deşeuri menajere, nu respectă legislaţia privind peştele subdimensionat.”, a spus Anton Stan, Șef Serviciu Comisariat Murighiol, pentru sursa citată.

În ultimele patru luni, agenții din Delta Dunării au dat peste 1.200 de amenzi în valoare de 262.000 lei, pentru gunoaiele aruncate la întâmplare, campare în locuri interzise sau capturi ilegale de pește.

Top 5 minuni naturale din lume, potrivit Instagram. Pe ce loc este Delta Dunării

Delta Dunării este considerată una dintre cel mai mari minuni naturale din lume,  potrivit unei analize recente a hashtagurilor de pe Instagram. Rezultatele analizei poziționează Delta Dunării pe locul 5 în rândul celor mai fotografiate și postate pe rețelele sociale atracții turistice din lume. Pentru a descoperi care sunt cel mai apreciate atracții turistice naturale, mai mulți turiști au fost chestionați cu privire la un loc pe care își doresc să-l viziteze, iar răspunsurile au fost ulterior cuantificate în funcție de numărul de menționări de pe Instagram ale locului respectiv.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here