Comuna Berceni din județul Ilfov, în scenariul roșu! Incidența cazurilor de Covid a trecut de 3,31 la mia de locuitori

0
191

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a decis instituirea unor restricții în comuna Berceni, unde rata de incidență cumulată în ultimele 24 de ore a cazurilor de Covid a ajuns la 3,31 la mia de locuitori.

CJSU a dispus restricții pentru o perioadă de 14 zile, care intră în vigoare de sâmbătă, de la ora 20.00, informează Mediafax.

Astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, activitatea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă, la fel ca și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Se suspendă școala, se intră în scenariul 3

De asemenea, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, aplicându-se scenariul 3.

Potrivit CJSU Ilfov, în comunele Afumați, Copăceni și Mogoșoaia incidența cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile se încadrează între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Ce spune premierul despre o posibilă carantinare națională: Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală

Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a afirmat Orban.

„Avem un plan de creștere a capacității de tratare atât în secțiile obișnuite, cât și în secțiile de terapie intensivă. Este gândit la nivel național și urmărește creșterea constantă a numărului de paturi din secțiile de ATI, astfel încât să facem față nivelului de tratare a oricărui pacient care are nevoie de tratament”, a mai spus premierul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here