Primarul Madridului: Restaurantele sunt sigure. Mai puțin de 3% din contaminare poate fi atribuită acestui tip de activitate

0
120

José Luis Martínez-Almeida, primarul conservator al Madridului, subliniază că un număr foarte mic de cazuri Covid-19 apar în restaurante și sprijină deschiderea afacerilor în ciuda pandemiei

Pentru primarul Capitalei spaniole, mersul la un restaurant nu implică un risc mai mare decât alte activități.

José Luis Martínez-Almeida îi îndeamnă pe localnici să cumpere și să consume la restaurant și pe terase, deoarece proprietarii au aplicat deja toate măsurile sanitare posibile.

Chiar dacă regiunea Madridului este blocată parțial, guvernul local nu a închis afacerea, iar restaurantele pot servi până la miezul nopții. Doar discotecile rămân închise.

José Luis Martínez-Almeida, primarul conservator al Madridului: Cifrele arată că mai puțin de 3% din contaminare poate fi atribuită restaurantelor

„Poate fi interpretat, dar cifrele arată că mai puțin de 3% din contaminare poate fi atribuită restaurantelor și este practic imperceptibilă. Trebuie să punem la dispoziție toate mijloacele pentru ca, în ciuda acestei situații, să pot rămâne deschise. Din acest punct de vedere, cred că este necesar să transmitem mesajul că restaurantele sunt sigure.

Mergând la un restaurant sau la un bar, nu există un risc mai mare de infecție decât orice activitate din viața noastră de zi cu zi “, spune José Luis Martínez-Almeida.

Guvernul a renunțat la carantina pentru turiști din iunie, iar turismul a reușit să reducă 60% din deficitul cauzat de primele luni de blocare.

Cel puțin 80% din șomajul tehnic a fost dezactivat în ultimele 3 luni și au fost create 570 de mii de locuri de muncă, în principal în sectorul transporturilor și al sectorului HORECA.

Deficitul anual a scăzut la 8% în al treilea trimestru

În mod neașteptat, Spania a crescut cu 16,75% în al treilea trimestru, iar deficitul anual a scăzut la 8%.

Drept urmare, guvernul spaniol a declarat că va accesa doar jumătate din fondurile europene ale Covid în prima fază și va investi 39 de miliarde în industrie, tehnologie și digitalizare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here