Medicul Emilian Imbri avertizează: „Atenție, ATI-ul nu te poate salva! Să ai norocul să beneficiezi de oxigen și de medicația simptomatică”

0
122

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București, a vorbit, vineri seară, despre  paturile la ATI, unde capacitatea este aproape de a fi atinsă la spitalul pe care îl conduce. Medicul atrage atenția și spune că „este mai bine să nu ajungi în spitale”, iar dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică”.

Medicul Emilian Imbri a vorbit și despre avalanșa de cazuri COVID-19  la spitalul pe care îl conduce.

Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului”.

Despre bolnavii COVID, a căror stare de sănătate se deteriorează, spune că internarea la secția ATI nu poate garanta vindeecare.

Atenție, ATI-ul nu te poate salva!

Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI  se susțîn funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial,a declarat medicul la DIGI24.

Managerul unității medicale a spus că în ultima perioadă este o presiune uriașă pe secțiile de Terapie Intensivă din toată țara.

„Dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică

Deci, să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI. În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a mai punctat Emilian Imbri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here