Un medic a fost arestat sub suspiciunea că a ucis doi pacienți Covid

0
110

Politia germană a declarat că a fost deschisă o anchetă  împotriva unui medic primar în orașul vestic Essen pentru uciderea a doi pacienți grav bolnavi de coronavirus, cu o injecție letală.

Medicul, în vârstă de 44 de ani, care lucra la Spitalul Universitar din Essen din februarie, este suspectat că ar fi ucis doi bărbați, în vârstă de 47 și 50 de ani, aflați în terapie intensivă cu cazuri foarte severe de boală, au declarat vineri poliția Essen.

Aceștia au spus că bărbatul, care a fost arestat miercuri, a mărturisit una dintre crime, spunând că ar fi vrut să scutească pacientul și rudele sale de suferințe suplimentare.

Medicul ar fi informat familiile pacienților înainte de a-i ucide cu o injecție letală

Cotidianul Bild a raportat că medicul a informat familiile pacienților înainte de a-i ucide cu o injecție letală. Pacienții bolnavi pot cere ajutor pentru a-și pune capăt vieții în Germania în baza unei hotărâri judecătorești emise anul trecut, dar nu este clar dacă acest lucru s-a întâmplat în cazul medicului.

Toate formele de moarte asistată sunt deosebit de sensibile în Germania

Toate formele de moarte asistată sunt deosebit de sensibile în Germania din cauza moștenirii Holocaustului, când regimul nazist a ucis șase milioane de evrei și a efectuat experimente inumane pe unii dintre ei.

Spitalul din Essen a spus că medicul a fost suspendat și că ajută Poliția în anchetele lor.

Regiunea industrială occidentală din care face parte Essen se confruntă cu unul dintre cele mai severe focare de pandemie din Germania, cu 166 de cazuri diagnosticate la 100.000 de populații în ultima săptămână, cu mult peste ținta de 50 a guvernului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here