Marea Britanie se pregătește să aprobe vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer

0
78

Marea Britanie ar urma să devină prima țară europeană care aprobă vaccinul împotriva COVID-19, iar autoritatea de reglementare independentă ar urma să acorde aprobarea în termen de câteva zile. Livrarea vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer ar începe în câteva ore de la autorizare, potrivit oficialilor guvernamentali. Primele vaccinări s-ar face pe 7 decembrie.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer, despre care datele preliminare arată că are o eficiență de peste 95% în prevenirea bolilor, informează Finanalcial Times.

Vaccinurile ar fi autorizate în mod normal de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) până la sfârșitul tranziției Brexit, pe 31 decembrie. Cu toate acestea, Agenția Regatului Unit pentru Reglementarea Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate (MHRA) are puterea de a autoriza temporar produsele, în caz de nevoie publică urgentă.

Marea Britanie, în cursa de aprobare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvotlat de Pfizer

Același proces ar putea fi aplicat și vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford. Guvernul britanic i-a transmis vineri autorității de reglementare să revizuiască vaccinul AstraZeneca-Oxford.

Rusia a aprobat un vaccin împotriva coronavirusului în august, dar acest lucru nu s-a bazat pe date de testare la scară largă.

Autoritățile centrale au anunțat sâmbătă că Nadhim Zahawi, ministru junior la Departamentul pentru afaceri, va fi detașat la Departamentul pentru sănătate ca ministru pentru a supraveghea lansarea vaccinurilor Covid-19.

BioNTech și Pfizer, la începutul acestei luni, au prezentat date din studiul de fază 3 la scară largă, care a implicat mai mult de 43.000 de persoane, la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

O aprobare de urgență din partea SUA ar putea veni imediat după 8-10 decembrie, distribuirea vaccinului în toată țara începând cu 24 de ore de la marele anunț, potrivit rapoartelor americane din mass-media. De asemenea, companiile au furnizat date către EMA, precum și către autoritățile din Marea Britanie, Canada, Japonia și Australia.

Compania Pfizer se pregătește intens pentru momentul în care vaccinul împotriva coronavirusului pe care îl dezvoltă va fi aprobat – a început să stocheze doze în depozitele frigorifice deja existente în centrele companiei din Kalamazoo, Michigan şi Puurs, Belgia, precum şi dezvoltarea facilităţilor similare din Pleasant Prairie, Wisconsin, respectiv Karlsruhe, Germania.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here