GÂNDUL LIVE.1 Decembrie, sărbătorit pe pârtie. Românii au proftat de minivacanță și au evadat din marile orașe pe pârtiile de schi

0
147

Mulți români au proftat de minivacanța de 1 decembrie și au evadat din marile orașe pe pârtiile de schi. Stratul de zăpadă nu este atât de consistent, iar săniuță a fost de bază . Cu sau fără zăpadă, un lucru a fost de nota 10, peisajul de poveste. 

Sfârșitul de săptămână, dar mai ales cele două zile libere în plus, au adus un val de turiști în stațiuni. Chiar dacă la Sinaia sau Azuga numărul cazurilor de COVID-19 este mare, iar autoritățile au impus restricții, oamenii nu se lasă intimidați prea ușor.

În staţiunea montană Cavnic, judeţul Maramureş, a fost deschisă prima pârtie. Ninsoarea din ultimele zile dar şi tunurile de zăpadă au format un strat consistent de zăpadă de 40-50 de cm.

Şi în staţiunea Azuga au fost deschise la sfârşitul săptămânii trecute două pârtii pentru începători.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis celor care au plecat în minivacanţa de 1 Decembrie să se distreze, dar să respecte cu stricteţe măsurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

„Dacă se distrează, să o facă, dar să respecte cu stricteţe aceste măsuri. Să evite total aglomerările.”

Medicii din România avertizează că după 1 Decembrie numărul cazurilor de COVID-19 ar putea să crească.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here