ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Copreședintele AUR, după rezultatele parțiale BEC: „Așteptăm scuze. Cerem demisia Guvernului Orban. Ne-am săturat de înțelegeri pe sub masă”

0
220

Copresedintele partidului AUR  (Alianța pentru Unirea Românilor) a declarat, după rezultatele BEC care plasează partidul la 9,1%, că exit poll-urile şi sondajele au plasat partidul la un prag mult mai mic si trebuie să ofere scuze. Mai mult, copresedintele AUR spune că așteaptă demisia Guvernului Orban pentru faptul că 100.000 de români din diaspora ar fi fost împiedicaţi să voteze şi pentru faptul că 14.000 de voturi prin corespondenţă au dispărut.

Potrivit A3, George Simion susținea că AUR se afla la peste 9%, nu la 5,3% , confirmat de BEC și știut de partidele politice, potrivit spuselor lui.

Cifrele oficiale ne arată la 9,3 la sută, vom ajunge la 10 la sută, exit poll-urile şi sondajele s-au înşelat grav în privinţa noastră şi aşteptăm nişte scuze şi demisia guvernului pentru că a fraudat votul. 100.000 de români n-au putut vota peste hotare, 14.000 de voturi au dispărut. Contestăm votul din diaspora.

Copresedintele AUR spune că nu acceptă niciun fel de alianță, fiind „sătul de înțelegeri pe sub masă”.

Copresedintele AUR: „Ne-am săturat de înțelegeri pe sub masă”

„Am fost contactaţi şi ieri, pentru că partidele mari aveau rezultatele, ştiau că vom avea 10 la sută. Am fost contactaţi şi de aşa-zisa dreaptă, şi de aşa-zisa stângă. Şi PNL şi PSD aveau sondaje care ne situau la 9%-10%. Noi conducem în acest moment la votul din diaspora. Ne-au contactat prin diferiţi reprezentaţi. Le-am transmis că nu vrem să participăm la coaliţie de guvernare. Dar fiecare articol din fiecare lege se va discuta public. Ne-am săturat de înţelegeri pe sub masă, de felul în care s-a făcut politică în România în ultimii 30 de ani. Este timpul ca România să preia controlul asupra resurselor sale naturale şi ca toţi români din afară să se întoarcă acasă. Ţara asta este suficient de bogată pentru a avea grijă de toţi fiii săi (…) Şi preşedintele Iohannis, şi toată clasa politică trebuie să ne lase. Iohannis a făcut campanie politică pentru un competitor şi, cel puţin pentru AUR, nu este preşedintele nostru.

Am avut un moment de bucurie. Vom continua această seară prin muncă, centralizarea rezultatelor, pentru că se întâmplă fraude mari. Am văzut ce s-a întâmplat la alegerile locale, cu sacii plimbați”. 

 

Cine este liderul partidului AUR

George Simion este liderul AUR. Are 34 de ani și este activist unionist. A candidat la alegerile europarlamentare, iar în 2004 a afișat mesajul „Eorii nu mor niciodată”, la 15 ani de la Revoluția din 1989 de la Timișoara.

 

Viziunea partidului AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.

Valorile partidului AUR

  • Familia este baza oricărei societăți sănătoase.
  • Națiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu.
  • Credința creștină este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală.
  • Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată.

Până la această oră au fost numărate voturile din aproape 50% de secții. Rezultatele oficiale de la Biroul Electoral Central, pentru alegerile parlamentare din 2020 arată astfel: PSD – 31,51% ; PNL – 25.33%; USR -PLUS – 12,66%; AUR – 9,3 %; UDMR – 8,32%; PMP 4,69%; Pro Români – 4,48%.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here