ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Presa internațională, după primul Exit-Poll: „PSD, rezultat suprinzător de bun. Partidele mici au reușit cu greu să treacă pragul electoral”

0
182

Presa internațională apreciază, după primele rezultate EXIT-POLL, că PSD a generat rezultate surprinzător de bune.

Potrivit de24.news, rezultatul final al alegerilor parlamentare de duminică ar putea ajunge să fie foarte diferit. Voturile celor aproximativ patru milioane de români din străînătate au răsturnat în mod repetat toate prognozele și proiecțiile din țară. în ultimii ani. Deci PNL ar putea ocupa primul loc. Românii din străînătate tind să nu voteze pentru social-democrații.

Despre Pro România și PMP, presa internațională scrie că  sunt susceptibile de a depăși pragul de cinci procente aplicabil în România pentru intrarea în Parlament.

Noua forță ultra-naționalistă

Odată cu Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR), care este în mare parte necunoscută în țară, presa internatională  descrie noul partid ca fiind o forță ultra-naționalistă care urmează să fie reprezentată în Parlament pentru prima dată, din 2008. Micul partid, care a fost fondat în urmă cu abia un an, este angajat în unirea României cu Republica Moldova. În ultimele câteva luni s-a remarcat în mod deosebit pentru retorica sa ultra-naționalistă, anti-maghiară, uneori extremistă de dreapta și ultra-ortodoxă.

Ce s-ar putea întâmpla în continuare?

PNL ar putea încerca să caute o coaliție cu Alianța USR-PLUS. PNL și Alianța USR-PLUS au militat pentru promisiunile de a reforma funcția publică a României și de a întări sistemele de sănătate publică și educație ale țării. Social-democrații (PSD) au câștigat alegerile anterioare din 2016, dar partidul s-a confruntat cu proteste masive anticorupție și dispute cu UE cu privire la reformele judiciare controversate. PNL a preluat frâiele unui guvern minoritar, după ce social-democrații au trecut prin trei prim-miniștri și zeci de remanieri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here