Focar de coronavirus la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. 19 elevi, depistați cu COVID-19

0
254

19 elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au fost depistaţi cu COVID-19 în cadrul testărilor efectuate premergător începerii probelor de examen din sesiunea de absolvire a seriei de elevi februarie – decembrie 2020.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul unităţii de învăţământ a anunțat, joi seară, că toţi cei 761 de candidaţi înscrişi la sesiunea de absolvire au fost testaţi cu testul rapid pentru infecţia cu SARS-CoV-2, 11 dintre ei fiind depistaţi pozitiv.

19 elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, depistaţi cu COVID-19

„S-a luat imediat măsura izolării acestora în spaţiile special amenajate de la nivelul şcolii de poliţie sau la domiciliu, în funcţie de situaţie. Ulterior, au fost efectuate şi teste PCR, prin autoritatea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care, de asemenea, au fost declarate pozitiv COVID-19”, informează sursa citată.

,,În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că mai sunt 8 elevi/candidaţi, contacţi direct ai celor depistaţi pozitiv. Pentru cei 19 elevi/candidaţi, a fost dispusă măsura izolării/carantinării, fiind informate direcţiile de sănătate publică din judeţele de domiciliu ale celor 19 persoane”, mai precizează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Pentru cei 19 elevi va fi organizată o sesiune specială de absolvire, în cel mai scurt timp, respectându-se perioada legală de izolare.

Un deputat PNL are Covid-19: „Am încercat să respect cu sfinţenie regulile de protecţie, dar virusul nu iartă”

Deputatul PNL Pavel Popescu a anunțat că s-a infectat cu noul coronavirus şi va sta în izolare până la data de 23 decembrie. „Deşi am încercat să respect cu sfinţenie regulile de protecţie, din păcate, virusul nu iartă”.

Pavel Popescu a anunţat pe Facebook că are COVID-19.

„Dragi prieteni, am fost confirmat cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Ultimele săptămâni au fost mai intense din prisma activităţii mele parlamentare şi politice (emisiuni TV, întâlniri). Deşi am încercat să respect cu sfinţenie regulile de protecţie, din păcate, virusul nu iartă. În urma expunerii din toată această perioadă, mi-am făcut preventiv câte un test rapid antigen (fabricat în România) şi din păcate, chiar dacă sunt asimptomatic, rezultatul celui de ieri a fost unul pozitiv”, spune Popescu.

Acesta a repetat testul antigen prin unul PCR, care i-a reconfirmat infectarea.

Pavel Popescu spune că între ultimul test negativ şi cel pozitiv nu am avut contacţi direcţi pe definiţia contactului direct.

Deputatul va fi în izolare până pe 23 decembrie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here