Cât de eficient este vaccinul pentru COVID-19 împotriva noii tulpini în mai multe țări europene? Ce spun experții din Germania

0
115

Experţii Uniunii Europene consideră că vaccinurile existente împotriva coronavirusului sunt eficiente împotriva noii tulpini cu răspândire rapidă identificate în Marea Britanie, a declarat duminică ministrul sănătăţii din Germania, conform dailysabah.com.

„Conform a ceea ce ştim până acum, vaccinul este eficient şi asupra noii tulpini şi rămâne la fel de eficient”, a spus Jens Spahn pentru ZDF, citând „discuţii între experţii” Uniunii Europene.

Ceva mai devreme, Moncef Slaoui, un oficial de rang înalt din conducerea operaţiunii „Warp Speed” demarată de guvernul american, spunea că nicio tulpină a virusului nu pare să fie rezistentă la vaccinurile disponibile, scrie Mediafax.

Regatul Unit a dat alarma pentru o nouă tulpină COVID-19 care este cu 70% mai transmisibilă decât variantele existente, determinând multe ţări să oprească zborurile către Regatul Unit.

OFICIAL! Zborurile din și către Regatul Unit au fost suspendate în România. Cei care intră în țară stau în carantină!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de duminică Hotărârea prin care introduce Regatul Unit pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și suspendarea zborurilor din și către țara respectivă. Hotărârea vine în urma creșterii galopante a numărului de noi cazuri de coronavirus care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei și a capitalei, Londra.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Știrea inițială. „Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here