Ministerul german al Sănătății dă asigurări: Vaccinurile anticoronavirus sunt eficiente și împotriva noii tulpini depistate în Marea Britanie!

0
107

Experții Uniunii Europene consideră că vaccinurile existente împotriva coronavirusului sunt eficiente împotriva noii tulpini cu răspândire rapidă identificată în Marea Britanie, a declarat duminică Ministrul Sănătății din Germania.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Germania a declarat că întâlnirea experților UE a avut loc duminică, la care au fost prezenți și oficiali ai Institutului Robert Koch (RKI) din Berlin pentru sănătate publică, potrivit ndtv.com.

„Potrivit datelor pe care le știm până acum”, noua tulpină „nu are niciun impact asupra vaccinurilor”, care rămân „la fel de eficiente”, a declarat Jens Spahn pentru ZDF, citând „discuții între experții autorităților europene”.

Vaccinurile anti-COVID-19, eficiente împotriva noii tulpini depistate în Marea Britanie

Jens Spahn se referea în special la vaccinul Pfizer-BioNTech, care este deja administrat în țări precum SUA și Marea Britanie și care ar urma să primească luni, 21 decembrie, aprobarea de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Mai multe țări din UE au interzis călătoriile cu avionul din și înspre Marea Britanie, printre care și România, în timp ce Franța a anunțat că interzice transporturile de persoane și de mărfuri din Marea Britanie.

Londra a anunțat măsuri mai stricte de control al infecțiilor care afectează unele părți ale țării.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că noua tulpină a SARS-CoV-2 ar putea fi cu până la 70% mai infecțioasă decât tulpina principală, potrivit datelor preliminare.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că au fost detectate nouă cazuri în Danemarca și câte unul în Olanda și Australia, în timp ce Italia a declarat duminică a detectat un singur caz la o persoană care se întorcea din Marea Britanie.

Germania, care deține președinția rotativă a UE, organizează luni o ședință cu experți pentru a discuta despre răspunsul comun la noua amenințare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Reuniunea va avea loc în cadrul schemei de răspuns la criză IPCR a Consiliului European, care poate fi invocată, printre altele, pentru urgențe de sănătate, de mediu sau teroriste.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here