Connect with us

Actualitate

Cutremur în România, miercuri după-amiază. Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit

Publicat

pe

Un cutremur s-a produs pe 23 noiembrie, la ora 16:27:16 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

A fost vorba, din fericire, de un seism slab, cu magnitudinea 3.8 grade, la adâncimea de 128 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85 km E de Brașov, 96 km S de Bacău, 100 km NE de Ploiești, 109 km V de Galați, 112 km NV de Brăila, 149 km N de București, 172 km NE de Pitești, 175 km SV de Iași, 198 km E de Sibiu și 214 km N de Ruse.

Gheorghe Mărmureanu: “Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic”

De la începutul lunii noiembrie, România a fost afectată de mai multe cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.1 și 3.7 grade pe scara Richter. Seria cutremurelor nu reprezintă o îngrijorare, cel puțin în viitorul apropiat, pentru seismologul Gheorghe Mărmureanu, care spune că, de fapt, acestea nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea. Acesta susține că abia în aproximativ 20 de ani, țara ar putea fi lovită de un seism puternic.

Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai puternic seism în România, în 2020

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în 2020, în România, a avut loc pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea lui fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală.

Comentarii Facebook

Actualitate

Ai ramas blocat? Cu ajutorul Beb Tractari Auto poti pleca inapoi la drum!

Publicat

pe

Când mașina ta se oprește brusc și rămâi blocat în mijlocul drumului, fie din cauza unei defecțiuni, fie din alte motive neprevăzute, este esențial să ai la îndemână un serviciu de tractări auto rapid și de încredere. Beb Tractări Auto este soluția ideală pentru a te scoate din această situație neplăcută și pentru a te ajuta să pleci din nou la drum, fără bătăi de cap!

Servicii rapide și profesionale de tractări auto

La Beb Tractări Auto, ne mândrim cu promptitudinea și profesionalismul serviciilor noastre. Indiferent de locul în care te afli, echipa noastră ajunge rapid pentru a oferi asistență. Fie că ai rămas blocat pe autostradă, în oraș sau în zone rurale, suntem la dispoziția ta 24/7.

De ce să alegi Beb Tractări Auto?

  • Asistență non-stop: Suntem disponibili la orice oră din zi sau din noapte, pregătiți să intervenim rapid.
  • Servicii profesionale: Tractăm autoturisme, SUV-uri, motociclete și chiar vehicule de dimensiuni mari.
  • Tarife transparente: Oferim prețuri corecte, fără costuri ascunse, astfel încât să știi exact cât vei plăti.
  • Acoperire largă: Intervenim în multiple zone, astfel încât să te putem ajuta indiferent de locul în care ai rămas blocat.

Cum funcționează serviciul de tractări auto?

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi telefonic sau online, să ne spui locația ta și problema întâmpinată. Echipa noastră de experți va ajunge rapid la fața locului și va evalua situația. Fie că e nevoie doar de o remorcare sau de asistență tehnică la fața locului, Beb Tractări Auto este aici pentru a rezolva orice problemă.

Servicii suplimentare oferite de Beb Tractări Auto

Pe lângă tractările auto de urgență, oferim și alte servicii utile pentru șoferi:

  • Asistență rutieră la fața locului: În cazul unor probleme minore, cum ar fi o pană de cauciuc sau o baterie descărcată, te ajutăm pe loc.
  • Transport vehicule pe distanțe lungi: Dacă ai nevoie să îți muți mașina dintr-un oraș în altul, noi te putem ajuta.
  • Recuperare vehicule din teren accidentat: Dacă mașina ta a ieșit de pe drum sau a rămas blocată în noroi sau zăpadă, suntem echipa pe care te poți baza.

Contactează-ne acum și pornește din nou la drum!

Dacă ești în căutarea unui serviciu de tractări auto de încredere și eficient, nu ezita să ne contactezi! Beb Tractări Auto te ajută să depășești orice situație dificilă și să pleci înapoi la drum în cel mai scurt timp.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Noi detalii despre starea de sănătate a regelui Charles. Monarhul sărbătorește duminică doi ani de la urcarea pe tron

Publicat

pe

Sănătatea regelui Charles merge „într-o direcție foarte pozitivă” după diagnosticul său de cancer de la începutul acestui an, a declarat o sursă regală. Vestea vine în momentul în care monarhul în vârstă de 75 de ani se pregătește să sărbătorescă, dumincă, doi ani de la urcarea sa pe tron.

Surse apropiate regelui Charles spun că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit FOTO Arhivă

Surse apropiate regelui Charles spun că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit FOTO Arhivă

Regele a avut un al doilea an dificil ca suveran, atât el, cât și nora sa, Prințesa de Wales, urmând tratamente pentru cancer, potrivit Daily Mail.

Dar sursa a spus că regele Charles a făcut față ultimului an cu „determinarea de a fi cât de prezent a fost posibil” pentru a reasigura națiunea despre capacitățile sale.

Regele și regina se pregătesc pentru un tur important în Australia și Samoa în toamnă – prima lor călătorie majoră peste hotare de la anunțarea cancerului lui Charles.

„Sănătatea trebuie să rămână prioritatea numărul unu, deși se îndreaptă într-o direcție foarte pozitivă”, a spus sursa.

Pauzele de odihnă vor fi incluse în Australia și Samoa, fără prea multe întâlniri consecutive, luând în considerare diferența de fus orar, iar o vizită planificată în Noua Zeelandă a fost eliminată pentru a reduce cerințele de călătorie, însă programul lui Charles este totuși așteptat să fie „destul de încărcat”.

Regele, sprijinit de Camilla

„Căldura ei naturală, reziliența și simțul umorului, așa cum ar spune orice pacient, sunt un lucru minunat de avut”, a spus sursa.

„Desigur, a fost un an stresant și pentru Majestatea Sa, dar nu a existat niciodată un sentiment de descurajare, doar o determinare că vor trece prin asta, la fel cum au făcut față multor alte probleme provocatoare din trecut.”

Regele a stat departe de îndatoririle publice timp de aproximativ trei luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer în ianuarie, după ce a primit tratament pentru o prostată mărită.

A revenit la muncă în aprilie, cu o vizită la un centru de tratament pentru cancer din Londra, unde s-a întâlnit cu alți pacienți.

Aniversare de doi ani pe tron

Regele Charles a devenit șef de stat imediat după moartea mamei sale, cel mai longeviv monarh al națiunii, care a murit la Castelul Balmoral pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Se așteaptă ca el să participe la slujba de la biserică, petrecând timp în rugăciuni și reflecții private, de aniversare, care coincide cu vacanța sa de vară de la moșia sa din Aberdeenshire, în Highlands scoțiene.

„Sunt sigur că va fi o zi foarte emoționantă pentru toți. Cum ar putea să nu fie, mai ales având în vedere anul dificil prin care a trecut întreaga familie?” a mai spus sursa.

Sâmbătă va avea loc adunarea anuală de la Braemar, când familia regală de obicei ocupă locurile din față pentru a urmări tradiționalele jocuri din Highlands, la o scurtă distanță cu mașina de Balmoral.

Salvele de tun sunt de obicei trase de Ziua Urcării pe Tron, dar deoarece în acest an aniversarea cade într-o duminică, când de obicei nu au loc salve de tun, tributul militar al Trupei Regale de Artilerie Călare a Regelui la Hyde Park și al Companiei Onorabile de Artilerie de la Turnul Londrei a fost mutat pentru luni.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Iranul a trimis Rusiei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune

Publicat

pe

Iranul a efectuat de curând un transfer de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune către Rusia pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă din Ucraina, conform a două surse la curent cu informațiile, relatează CNN.

FOTO Shutterstock (Arhivă)

FOTO Shutterstock (Arhivă)

Nu se știe cu exactitate când au fost furnizate rachetele, însă transferul survine în contextul în care Rusia și-a intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene. 

Știre în curs de actualizare…

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Actualitateacum 11 minute

Ai ramas blocat? Cu ajutorul Beb Tractari Auto poti pleca inapoi la drum!

Când mașina ta se oprește brusc și rămâi blocat în mijlocul drumului, fie din cauza unei defecțiuni, fie din alte...

Actualitateacum 3 ore

Noi detalii despre starea de sănătate a regelui Charles. Monarhul sărbătorește duminică doi ani de la urcarea pe tron

Sănătatea regelui Charles merge „într-o direcție foarte pozitivă” după diagnosticul său de cancer de la începutul acestui an, a declarat...

Actualitateacum 7 ore

Iranul a trimis Rusiei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune

Iranul a efectuat de curând un transfer de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune către Rusia pentru a fi...

Actualitateacum 12 ore

Ducem sau nu flori profesoarelor la început de an școlar? Soluția elegantă găsită de o învățătoare din Cluj

Bugetul pentru florile pe care elevii le duc dascălilor la început de an școlar începe cu 10 lei pe fir...

Actualitateacum 17 ore

7 septembrie: Ziua în care a fost fondată compania Google Inc. și în care s-a născut Nae Caranfil

Ziua de 7 septembrie a adus multe noutăți în lume, precum fondarea unor companii celebre și nașterea unor oameni celebri,...

Actualitateacum 21 de ore

Mândria României: Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice

Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), vineri, la Jocurile...

Actualitateacum o zi

„Era fascinată de America”. Destinul tragic al Cristinei Irimie, profesoara de matematică ucisă în atacul armat de la o școală din SUA

Cristina Irimie, profesoara de matematică ucisă în atacul armat de la liceul din Winder, Georgia, era originară din Sibiu. Se...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro