Incendiul de la Inotești, Prahova. Victimele au fost transferate în Belgia şi Austria

0
94

Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în urma incendiului de la societatea de prelucrare a ţiţeiului au fost transferaţi cu aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române în spitale din Belgia, respectiv Austria.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, marţi, că două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, îi transportă pe cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Inoteşti, judeţul Prahova.

Unul dintre zboruri are ruta Otopeni – Viena – Bruxelles – retur, iar celălalt, Otopeni – Târgu Mureş – Graz – retur.

„Echipele medicale care monitorizează pacienţii pe timpul zborurilor sunt formate din specialişti din cadrul SMURD şi Ministerul Apărării Naţionale” , anunţă MApN.

Misiunile au fost aprobate de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitărilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două aeronave au decolat din Baza 90 Transport Aerian marţi, în jurul orei 14.30.

Un incendiu violent a izbucnit, luni seara, la o societate care fabrică produse din ţiţei, în satul Inoteşti, localitatea Colceag, din judeţul Prahova. Două persoane au suferit arsuri grave pe 80% din corp.

Incendiul din Prahova, stins după aproape trei ore

Potrivit ISU Prahova, incendiul a fost stins în jurul orei 21.30, după aproape trei ore.

Cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la fabrica de prelucrare a ţiţeiului din Prahova întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, dar România nu are, în prezent, un astfel de centru, transmite, luni seara, Ministerul Sănătăţii.

„Având în vedere primele informaţii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer”, au transmis cei de la MS.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here