Protest anti-restricţii cu aproximativ 400 de persoane, în Marea Britanie. Un grup de protestatari a încercat să atace un centru de vaccinare

0
65

Nouă ofițeri de poliție au fost răniți ieri (27 martie) într-un protest anti-restricţii de la Bradford, în care au fost arestate 13 persoane, suspectate de mai multe infracțiuni, inclusiv ordinea publică.

Un grup de protestatari a încercat să atace un centru de vaccinare

Poliția spune că, în timp ce majoritatea protestatarilor au fost pașnici, unii au încercat să provoace întreruperi, mergând spre un centru de vaccinare din oraș. Aproximativ 400 de persoane au participat la un marş în centrul oraşului, transmite BBC.

„Majoritatea manifestanţilor era paşnică”, însă forţele de ordine au intervenit să oprească un grup care intenţiona să atace un centru de vaccinare, anunţă Poliţia din West Yorkshire.

Mulțimile s-au adunat la Piața Centenarului la ora 13:00 pentru a cere „libertate” și încetarea regulilor obligatorii de blocare.

Nouă ofițeri de poliție au fost răniți

Însă, înainte de ora 14:00, când mulțimile s-au confruntat cu poliția, rezultând nouă ofițeri răniți și 13 arestări.

Poliția a arestat 13 persoane pentru infracțiuni de ordine publică și a emis 19 amenzi pentru încălcarea reglementărilor Covid.

Asistentul șef temporar, polițistul Oz Khan, a declarat că ofițerii au intervenit pentru a opri acest lucru – și că în niciun moment nu au fost afectate centre de vaccinare sau centre de testare.

Grupurile includeau protestatari anti-blocare și grupuri anti-vaccinare, precum și protestatari anti-guvernamentali. Nu se credea că mulți dintre cei care au participat au fost din zona Bradford.

Video-urile arată protestatari care se confruntă violent cu polițiști care au încercat să țină linia împotriva mulțimii.

În Sheffield, poliția a declarat că aproximativ 1.000 de persoane au participat la un protest în centrul orașului împotriva controversatului nou proiect de lege al poliției și al criminalității, în urma căruia au avut loc mitinguri în toată Anglia.

Protest față de noile restricții, în fața Prefecturii Constanța

Un protest, cu peste o sută de persoane, a fost organizat în fața Prefecturii Constanța. Oamenii au ieșit duminică în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de noile restricții care au fost instituite pentru a limita răspândirea coronavirusului.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here