Prefectul Capitalei propune ca accesul în magazine să se facă în funcţie de numărul de coşuri de cumpărături

0
50

Alin Stoica, prefectul Capitalei propune o nouă măsură pentru evitarea aglomerației din magazine. Acesta spune că o soluție ar fi ca aceia care nu mai găsesc un coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin nu mai au voie să intre până când nu iese clientul anterior.

Prefectul Capitalei are o nouă propunere pentru reducerea aglomerației din magazine.

Alin Stoica, propunere pentru evitarea aglomerației

Astfel, Alin Stoica susține ca în magazin să nu fie mai mulți clienți decât coșurile puse la dispoziție, restul clienților vor intra pe măsură ce clienții din interiorul magazinelor își vor termina cumpărăturile.

„În momentul în care magazinul stabilește că numărul optim de clienți pentru a evita aglomerarea este x, atunci folosește x coșuri și le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se termină. În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșurile și pot intra alți clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că bucureștenii au varianta să își facă online cumpărăturile de alimente.

„Este o idee, mai ales că activitatea operatorilor economici cu curierii se poate desfășura în afara programului pe care Hotărârea de Guvern îl stabilește. Această excepție a fost stabilită tocmai ca oamenii să își poată face cumpărăturile prin curier”, a răspuns el pentru Antena 3.

Prefectul a mai precizat că, momentan, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor.

Prefectul Capitalei a declarat că nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor

„Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta (ora de închidere – n.r.). Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei va avea miercuri o întrevedere online cu reprezentanţi ai marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii privind măsuri pentru reducerea aglomeraţiei din magazine, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here