Campania de vaccinare anti-COVID. Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare

0
82

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat care este topul primelor 6 judeţe cu cele mai multe persoane care se află pe lista de aşteptare. Capitala se află pe primul loc, unde peste 122.000 de bucureşteni sunt pe listele de aşteptare.

Gheorghiţă a spus că în prezent sunt peste 505.000 de persoane pe lista de aşteptare.

În ceea ce priveşte topul primelor 6 judeţe cu cele mai multe persoane pe lista de aşteptare, dr. Gheorghiţă a spus că pe primul loc rămâne Capitala, cu 122.000 pe listă. Urmează Cluj – peste 52.000 de persoane, Prahova – peste 26.000 de persoane, Mureş – peste 21.000 de persoane, Braşov – peste 21.000 de persoane, Ilfov – peste 20.000 de persoane.

Începând cu data de 15 martie pot să vă spun că au fost notificate până la acest moment peste 1,016 milioane de persoane şi s-au efectuat 633.753 de programări noi în centrele de vaccinare. În ceea ce priveşte categoria persoanelor care au fost programate din lista de aşteptare, circa 28% sunt persoane vulnerabile, persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice. De asemenea, persoane care aparţin etapei a treia din populaţia generală – 27,6%, persoane care deservesc activităţi esenţiale – 6% şi personal medical din etapa 1 – 0,7%”, a spus Gheorghiţă.

Potrivit lui, în ultimele 24 de ore s-au înscris pe lista de aşteptare peste 45.400 de persoane, au fost notificate 112.000 de persoane şi s-au efectuat 82.881 de programări.

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare. „Se poate permite vaccinarea doar în centrele care nu au locurile ocupate”

Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva Covid-19 o poate face fără programare, la orice centru de vaccinare.

Demersul autorităților vine în contextul în care la ora actuală există peste 65.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar mai bine de 200.000 de români și-au anulat rezervările, din cauza controverselor privind efectele adverse ale serului britanic.

Valeriu Gheorghiță: În centrele în care sunt locuri neocupate se poate prezenta orice persoană fără programare

„Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.

Președintele CNCAV a mai precizat că fiecare centru va vaccina zilnic în limita a maximum 90 de persoane pe flux, așa cum se întâmplă într-un centru în care sunt ocupate toate locurile.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here