O nouă lovitură pentru India, în plină criză sanitară. Toate centrele de vaccinare de la Mumbai s-au închis, din cauza lipsei serurilor

0
154

India, țară aflată în plină criză sanitară, primește o nouă lovitură după ce autoritățile din cel mai mare oraș al țării, Mumbai, au închis timp de trei zile toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19.

Motivul deciziei este lipsa vaccinurilor, în contextul în care situația epidemiologică se agravează în India, țara înregistrând în fiecare zi noi recorduri mondiale de infectări cu SARS-CoV-2, informează Digi24.

De la începutul pandemiei și până în prezent, India a raportat în total peste 18,7 milioane de cazuri, dintre acestea aproape 210.000 fiind provocate de noua tulpină descoperită în această țară.

Nou record mondial de infectări înregistrat vineri în India

Vineri, India a înregistrat un nou record mondial în ceea ce privește numărul de noi cazuri înregistrate în 24 de ore: 386.452, iar numărul de decese înregistrate în același interval a ajuns la 3.498, potrivit Ministerului Sănătății de la New Delhi.

Numărul deceselor este atât de mare încât autoritățile au fost nevoite să înființeze crematorii improvizate în parcuri și parcări, întrucât cele oficiale nu mai fac față cererii.

Cazurile tot mai multe au umplut până la refuz spitalele din țară, astfel că mulți bolnavi ajung să moară până să găsească un pat de spital.

Criză a vaccinurilor

Acum, însă, la toate aceste neajunsuri se adaugă și lipsa dozelor suficiente de vaccin. Acesta este un paradox, dat fiind faptul că India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

Astfel, în Mumbai, cel mai mare oraș din țară și capitala financiară a Indiei, toate centrele au fost închise pentru trei zile, începând de vineri, până când acestea vor fi aprovizionate cu seruri.

Țara administrează în acest moment vaccinul de la AstraZeneca și propriul ser, numit Covaxin.

Deși India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, campania de imunizare din această țară, începută în luna ianuarie, evoluează destul de lent. Până astăzi, doar 9% din cei 1,4 miliarde de oameni din India au primit o doză de vaccin anti-COVID.

Autoritățile de la New Delhi au cerut ajutor internațional

Multe țări au început să ofere ajutor Indiei. Marea Britanie a început să trimită ventilatoare și concentratoare de oxigen, dar un purtător de cuvânt al prim-ministrului a anunțat că țara nu are doze de vaccin în exces pe care să le trimită Indiei.

India a cerut ajutorul statelor europene în contextul în care autoritățile nu mai fac față numărului uriaș de noi cazuri de COVID-19.

Franța, Irlanda, Germania și Australia trimit, de asemenea, echipamente medicale. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anuțat că va trimite mii de concentratoare de oxigen.

Și România a anunțat că sare în ajutorul Indiei. CNSU a stabilit că vor fi transferate gratuit către India 80 de bucăţi de concentratoare de oxigen de 5 şi 10 litri, 75 de bucăţi de butelii de oxigen de 40 de litri şi două dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat. Transportul cantităţilor de produse se asigură de către Ministerul Apărării Naţionale cu o aeronavă din dotare, pe ruta România – India. Ajutorul este acordat Indiei sub egida Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Ajutoarele trimise de România au ajuns vineri la New Delhi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here