„Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”

0
65

Într-o intervenție la emisiunea Gândul Live, medicul Virgil Musta a explicat de ce este important ca oamenii să se vaccineze, acesta amintind și de situația cu care s-a confruntat Timișoara în urmă cu câteva săptămâni, atunci când „aproape că nu se mai găseau locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”.

Potrivit lui Musta, în urmă cu trei săptămâni, cazurile ușoare și medii de Covid-19 din Timișoara nu mai erau internate, acestea beneficiind de oxigen la domiciliu, din cauza presiunii puse de valul trei asupra sistemului de terapie intensivă.

„Am avut o situație foarte complicată”

„Am avut o situație foarte complicată, în urmă cu trei săptămâni. Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență. Atât spitalul nostru cât și spitalele suport erau pline cu pacienți cu forme medii și severe. Formele ușoare și unele dintre cele medii nici nu mai erau internate în spital, ci erau monitorizate de medicii de familie prin programul „Oxigen pentru Timișoara”. Așa aveau parte de o terapie asemănătoare cu cea din spital. Din fericire, această presiune a scăzut”, a spus medicul Virgil Musta, la Gândul Live.

„Cifrele sunt sub așteptări”

„Cifrele sunt sub așteptările noastre. Este păcat pentru că cu cât ne vaccinăm mai rapid și într-un număr mai mare, scădem riscul de a apărea tulpini care să creeze probleme și să ducă la un al patrulea val. Și așa economia merge foarte greu. Depinde de noi dacă vom putea scapă de acest val patru. Dacă ne vaccinăm și dacă avem grijă să respectăm regulile, eu cred că vom scăpa. Dacă nu, puțin probabil să scăpăm. Cel puțin, sperăm că nu va fi de intensitatea celui de-al treilea val, care a făcut că secțiile de terapie intensivă să ajungă aproape toate la saturație”, a explicat Musta.

Despre evenimentele dedicate persoanelor vaccinate

 „Eu cred că e important să ai siguranța că nu te duci la un concert și te îmbolnăvești. Atunci se găsesc soluții pentru evitarea acestor incidente, precum certificatele de vaccinare sau testele negative. Cred că este important să fim în siguranță. Cu toții dorim să ducem o viață normală, dar trebuie să înțelegem că această viață normală se duce în niște condiții speciale pentru că suntem într-o situație specială. Cred că este important să avem o înțelegere mai mare din partea ambelor tabere. Să nu mai existe această încrâncenare, ci împreună să găsim soluțiile cele mai bune ca să putem merge mai departe și să terminăm cu această pandemie care ne-a distrus viața tuturor de un an de ziele”, a mai spus medicul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here