„Bonnie şi Clyde” de România, condamnați pentru jaful armat de la Hunedoara

0
79

Cuplul de infractori Şandor Varga şi fosta sa iubită, unguroaica Emeşe Turi, autori ai unei serii de jafuri armate, între care și atacul armat săvârşit în 2007, la o casă de amanet din Hunedoara, au fost condamnați de către magistrații Tribunalului Hunedoara.

Magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat pe Şandor Varga la 17 ani de închisoare pentru mai multe fapte de tâlhărie calificată şi tentativă de omor deosebit de grav, iar pe fosta sa parteneră 13 ani de închisoare pentru infracţiuni similare.

De asemenea, instanța i-a obligat la plata unor despăgubiri de peste 120.000 de euro părţilor vătămate. Sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara nu este definitivă, ci poate fi contestată, informează ServusPress.ro.

Condamnaţi în Ungaria, pentru mai multe crime şi jafuri

Cei doi, supranumiți și „Bonnie şi Clyde” de România, se află închiși în închisori din Ungaria, unde își ispășesc pedepsele pentru o serie de infracțiuni comise cu violență.

Ei au primit celebrele porecle din partea presei maghiare, în urma jafurilor şi crimelor pe care le-au săvârşit împreună, atât pe teritoriul Ungariei, cât şi al României.

Şandor Varga, originar din Codlea, judeţul Braşov, lider al unei grupări infracţionale cunoscută în Ungaria sub numele de „Brigada Morţii”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru mai multe infracţiuni de omucidere, jaf armat, utilizare de substanţe explozive, furt şi vătămare corporală gravă, iar Emese Turi, prietena braşoveanului, a fost condamnată la 17 ani de detenţie.

„Bonnie şi Clyde” de România, patru jafuri armate în cinci luni

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada august – decembrie 2007, cei doi au pătruns în incinta a patru case de amanet (aflate pe raza a diferite judeţe), din interiorul cărora, sub ameninţare cu un pistol, Varga Şandor le-a determinat pe angajatele respectivelor societăţi comerciale să-i remită diferite sume de bani şi bijuterii, părăsind locaţiile cu diferite autoturisme, unul dintre acestea având numere false de înmatriculare.

În data de 17 decembrie 2007, cei doi au dat ultima lovitură la Casa de Amanet „Aristocrat”, din Hunedoara.

Atunci, bărbatul a împuşcat-o în cap pe angajata firmei, care avea la acea vreme 21 de ani, a luat geanta diplomat în care se aflau bijuterii şi a fugit împreună cu femeia care îl însoţea.

Deşi jaful a fost surprins de camerele video de supraveghere, montate în interiorul casei de amanet, timp de aproximativ trei ani, atacatorii nu au putut fi identificaţi, scrie sursa citată, care precizează că aceştia au fost prinşi în 2010, în urma unei cooperări cu autorităţile maghiare.

Victima celor doi, angajata casei de amanet, a supraviețuit miraculos, dar şi-a pierdut vederea la ochiul stâng. Din raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză a rezultat faptul că victima a avut nevoie de 55-58 de zile de îngrijiri medicale.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here