Ministrul Sănătății anunță că va merge să vaccineze în mediul rural

0
187

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat vineri că va merge personal, săptămâna viitoare, să vaccineze persoanele din mediul rural.

Declarația a fost făcută la Cluj, unde ministrul a fost prezent la inaugurarea Maratonului Vaccinării din acest oraș.

Ea spune că a luat această decizie pentru a-i încuraja pe medicii de familie, mai ales pe cei din mediul rural, să se înscrie în programul de vaccinare împotriva COVID-19.

„Ce pot să sper şi ce mesaj vreau să transmit către medicii de familie, pentru că ei sunt probabil una dintre cele mai importante verigi pentru vaccinarea în mediul rural, acolo unde e mai dificil pentru cetăţeni să ajungă la un centru de vaccinare, motiv pentru care îi rog să se înscrie şi să participe la astfel de activităţi. (…) Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural şi sper ca acesta să reprezinte un suficient de puternic mesaj de încurajare pentru implicarea medicilor de familie”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății: Este important să comunicăm beneficiile vaccinului

Totodată, ministrul a mai spus că, pentru a-i convinge pe români să meargă să se vaccineze, este important ca autoritățile să prezinte foarte clar care sunt beneficiile vaccinării.

„Cred că în acest moment, un foarte bun mod de a comunica și de a convinge oamenii să vină să se vaccineze este exemplul propriu. Așa că dacă eu m-am vaccinat, nu am avut efecte adverse, dar mă simt mult mai liniștită și pentru mine și pentru cei din jurul meu, cred că ar trebui să fie unul dintre acele multe exemple care să încurajeze oamenii să vină la vaccin”, mai spune ministrul Sănătății.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

La Maratonul Vaccinării, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari: medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”.

Maratonul se desfăşoară de vineri de la ora 16:00, până luni, 17 mai, la ora 08:00.

Pentru imunizare se folosește vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here