Zece morți în urma unor confruntări violente în Cisiordania

0
58

Noi confruntări au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă între israelieni și palestinieni, iar după conflictul din Fâșia Gaza, situația este din ce în ce mai tensionată și în Cisiordania.

Cel puțin zece cetățeni palestinieni au fost uciși în timpul conflictelor din Cisiordania, iar sute au fost răniți, informează Digi24, care citează BBC.

Trupele israeliene au făcut uz de gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc, dar și muniție de război, în timp ce palestinienii au atacat soldații cu sticle incendiare.

Noi proteste în Cisiordania

Confruntările din Cisiordania marchează o amplificare puternică a conflictului și reprezintă cele mai extinse violențe din această regiune din ultimii ani.

Noi proteste au izbucnit vineri în mai multe orașe din Cisiordania, iar situația a degenerat foarte rapid. Între timp, proteste au apărut și în apropierea frontierelor cu Iordania și Libanul, în sprijinul palestinienilor.

Continuă conflictul în Fâșia Gaza

Situația din Fâșia Gaza continuă să fie extrem de tensionată. Cel puți 83 de palestinieni și șapte israelieni au fost uciși începând de luni, când a izbucnit conflictul în regiune.

Nemulțumiți de decizia autorităților israeliene de a evacua mai multe familii palestiniene din Ierusalimul de Est, dar și de conflictele apărute din această cauză între palestinienii din Cisiordania și autoritățile israeliene, membrii grupării Hamas au lansat o serie de atacuri cu rachete din Gaza către teritoriul israelian.

În replică, Israelul a lansat o serie de atacuri aeriene în Fâșia Gaza.

Joi, Israelul a anunțat că a comasat trupe la granița cu Fâșia Gaza și că se află „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre”.

Anunțul a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Armatei israeliene.

Această mișcare aduce aminte de incursiunile Armatei israeliene în teritoriile pastiniene în timpul conflictelor din 2008-2009 și 2014.

„Șeful Armatei inspectează aceste pregătiri și oferă asistență”, a declarat locotentent-colonelul Jonathan Conricus.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here