Nivel crescut al radiațiilor în zona fostei rafinării Astra din Ploiești. Materialul contaminat a fost ridicat

0
62

Materialul radioactiv de la fosta rafinărie Astra a fost ridicat şi depozitat, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Nivelul de radioactivitate a fost depăşit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din municipiul Ploieşti.

Sursa radiațiilor de la fosta rafinărie Astra, o cutie de protecţie

Materialul contaminat (cutie de protecţie de aproximativ 20/20 cm) a fost ridicat de echipa Biomedica Ploieşti şi depozitat, măsurătorile ulterioare stabilind că nu mai sunt radiaţii, informează Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunțat vineri, 14 mai, faptul că nivelul de radioactivitate a fost depăşit pe amplasamentul fostei rafinării Astra, situată în municipiul Ploiești.

Autoritățile au constatat că limita de radioactivitate a fost depășită, astfel că au decis izolarea unei zone cu o suprafață de 80 de metri pătrați. De asemenea, au izolat sursa de proveniență a radioactivității.

Zona în care se află fosta rafinărie Astra, respectiv 80 de metri pătrați, a fost izolată.

La fața locului a intervenit un echipaj de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (ISISU) Ciolpani, alături de o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Prahova.

„La data de 14 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie nr. 4 Ploieşti au fost sesizaţi de către agenţii de pază ai unei societăţi comerciale cu privire la faptul că un paratrăsnet cu înălţimea de 30 de m, care ar avea în vârf un element radioactiv (cobalt), nu mai este la locul lui, existând posibilitatea ca acesta să fie sustras sau căzut”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here