Despăgubiri de 17.000 de euro după ce o fetiță din Mediaș a fost mușcată de un câine comunitar. Ce a decis instanța

0
83

Tribunalul Sibiu a decis ca Primăria Mediaș să plătească despăgubiri de 17.000 de euro către o fetiță care a fost mușcată de un câine comunitar în timp ce se întorcea de la școală.

Fetița a fost mușcată de câine în iunie 2019, iar daunele vor fi achitate atât acesteia, cât și familiei sale, informează Observatornews.ro.

Avocatul familiei susține că pe toată durata procesului, Primăria Mediaș nu și-a asumat nicio clipă responsabilitatea pentru cele întâmplate. Mai mult, spune acesta, reprezentanții instituției chiar au dat vina pe familia fetiței pentru această situație.

Hotărârea privind acordarea de despăgubiri nu este definitivă

Decizia Tribunalului Sibiu nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Potrivit acesteia, fetița ar urma să primească 12.000 de euro cu titlu de daune morale, iar familia acesteia, 5.000 de euro.

Tribunalul Sibiu a decis acordarea unor daune de 17.000 de euro pentru familia unei fetițe de 10 ani, care, în 2019, a fost mușcată de un câine fără stăpân în timp ce se întorcea de la școală.

„Obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorială Mediaş la plata către reclamanţi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 12.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs minorei L.E., precum şi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs reclamanţilor LC şi LPI, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală de la data scadenţei (rămânerea definitivă a hotărârii) şi până la data plăţii efective”, se arată în decizia Tribunalului Sibiu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here