Poliția Locală a amendat compania Romprest cu amenzi de 160.000 de lei

0
120

Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat, în perioada 1 iunie -7 iunie 2021, sancțiuni contravenționale companiei Romprest Service S.A. în valoare totală de 160.000 de lei, Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 1.

Amenzile au venit după ce Poliția Locală „a indicat” companiei locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, „iar aceasta nu s-a conformat”.

Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei și de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului.

„Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenții în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu, controale la Primăria Sectorului 1 și compania Romprest

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat, printr-o postare pe contul de Facebook al institușiei, că a avut luni întâlniri separate cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cât și cu operatorul de salubritate Romprest.

Tema de discuție din ambele întâlniri a fost situația colectării, sortării și depozitării deșeurilor populației din Sectorul 1 al Capitalei.

„Le-am transmis tuturor participanților ceea ce spun deja de atâtea zile și anume că legea prevede obligații clare, fără echivoc, atât pentru autoritatea locală, cât și pentru prestatorul de servicii de salubritate. Aceștia, împreună, au obligația să asigure serviciile de colectare, sortare și depozitare a deșeurilor pentru evitarea oricărui risc ecologic. Tocmai de aceea, Garda Națională de Mediu este în prezent în control atât la Primăria Sectorului 1, cât și la operatorul de salubritate pentru a stabili încălcări ale legislației și obligațiile de mediu care revin fiecărui actor în parte”, precizează ministrul Barna.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, răspuns la cererea de decretare a stării de alertă făcută de Clotilde Armand

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că marți va da un răspuns în cazul cererii formulate de Clotilde Armand de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, în contextul deșeurilor neridicate și a mizeriei care a cuprins această parte a orașului. Alin Stoica precizează că mai întâi așteaptă să primească un raport de la Garda de Mediu și apoi va lua o decizie.

Deocamdată, fiindcă nu deține toate datele cu privire la situația creată în Sectorul 1, prefectul nu poate decide asupra solicitării făcute de Clotilde Armand.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here