„Situația este gravă”. Garda de Mediu și Poliția Locală au intervenit în problema gunoaielor din Sectorul 1

0
384

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus într-o intervenție telefonică la Digi24 că un răspuns cu privire la instaurarea stării de alertă în Sectorul 1 din prisma problemei gunoiului o va da marți, dar decizia va depinde și de datele pe care le vor adună.

„Riscul ce a determinat solicitarea stării de alertă este acela al eșecului serviciilor publice de salubritate”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei afirmă că urmează o evaluare prin care se vor determina cauzele, în condițiile în care, încă din dată de 1 iunie, prestarea serviciilor de salubritate în Sectorul 1 a încetat, provocând un dezastru ecologic în cel mai bogat sector al Bucureștiului.

„Trebuie să ne uităm cu atenție să vedem dacă prestatorul este sau nu în stare de eșec”, a explicat prefectul.

Decizia instaurării stării de alertă va depinde de constatările organelor care au efectuat controlul în teren.

„Dacă serviciul este reluat la capacitate, gunoaiele sunt luate și funcționează tot lanțul, pentru că înțeleg că există o relație între autoritatea publică și prestatorul de servicii  și o relație între prestator , sortator și gropile de gunoi. Tot acest lanț a fost întrerupt la un moment dat pentru că prestatorul a acuzat faptul că gropile de gunoi nu mai primeau mașinile cu gunoi și de aceea nu se mai puteau întoarce să ridice gunoiul din sector”, a adăugat prefectul.

Întrebat ce se întâmpla dacă prestatorul nu ar fi reluat serviciile de salubritate la capacitate maximă, Alin Stoica a spus că se vor lua măsuri de urgență pentru ca populația să poată să beneficieze de servicii de salubritate.

„Aceste servicii trebuie asigurate în regim de continuitate, contractul este alocat unui singur prestaror, acesta are monopolul, dar și obligația de a asigura continuitatea, pentru că sunt servicii esențiale pentru populație, așa cum avem livrarea de apă”, mai spus prefectul Capitalei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here