Premierul Florin Cîțu, despre PNRR: Nu a fost respins și retrimis. Este o știre falsă

0
39

Premierul Florin Cîțu susține vineri, 11 iunie, începând cu ora 17:00, o conferință de presă în Municipiul Zalău, înainte de a participa la Maratonul vaccinării, organizat de autoritățile locale. 

Prim-ministrul a transmis faptul că știrile referitoare la respingerea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către Comisia europeană sunt false.

„De ieri am văzut mai multe știri false. Am spus și azi-dimineață că nu a fost respins și retrimis PNRR, înainte să vină Comisia (n.r. Europeană) cu precizări care au confirmat ceea ce am spus. Românii trebuie foarte atenți. Nu pierdem acești bani. Sunt 29,2 miliarde de euro. Îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, care vor fi terminate până în 2026 – infrastructură, spitale, România Educată ș.a.m.d. În acest moment suntem într-o procedură firească în care sunt toate țările din UE. Este adevărat că avem acest schimb – Comisia Europeană face observații și noi le răspândem. Aici suntem în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul, mesaj ferm pentru funcționari: „Nu puteți să mergeți în concediu până nu avem acest PNRR aprobat”

De asemenea, acesta le-a transmis un mesaj și celor care se ocupă și lucrează la PNRR, funcționarii din administrația publică.

„Trebuie să știți că nu puteți să mergeți în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. Toți românii își pun speranța și nevoie de aceștia bani. Este responsabilitatea noastră și a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luați toate observațiile Comisiei Europene și să le tratați cu mare, mare, mare atenție. Dacă cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observații de către un funcșionar sau la orice nivel și vom avea probleme cu PNRR, eu vă garantez că acea persoană sau persoane pleacă acasă. Nu ne jucăm cu așa ceva. Trebuie să luați în considerare toate observațiile. Răspundem cu celeritate, răspundem imediat și facem un PNRR bun. Deci nimeni pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR”, a transmis prim-ministrul Florin Cîțu.

Știre în curs de actualizare…

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here