ITALIA. Campanie de vaccinare a copiilor înainte de începerea anului școlar

0
350

Guvernul italian a cerut regiunilor să acorde prioritate vaccinărilor antiCovid-19 pentru grupa de vârstă 12-18 ani. Totul face parte dintr-un efort de a extinde campania de imunizare înainte de începerea anului şcolar şi a activităţilor sportive în întreaga ţară, informează Reuters.

Italia începe să pregătească din timp deschiderea noului an școlar, notează presa locală. Autoritățile vor să se asigure că nu vor exista focare de Covid-19 în rândul elevilor.

Copiii au prioritate la vaccinare

Într-o scrisoare adresată guvernatorilor regionali, comisarul-special al guvernului pentru Covid-19, Francesco Paolo Figliuolo, a cerut regiunilor să vaccineze adolescenţii fără ca aceştia să solicite o programare. „Pentru a accelera vaccinările în rândul tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani ar trebui să le acordaţi prioritate chiar dacă nu au programare”, a transmis Figliuolo, spunând că noua regulă ar trebui să se aplice începând cu 16 august.

Cele 20 de guverne regionale din Italia se află în prima linie în ceea ce priveşte responsabilitatea pentru organizarea şi efectuarea vaccinărilor.

Aproximativ 40% din cei circa 4,6 milioane de italieni cu vârsta sub 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproximativ 23% sunt pe deplin vaccinaţi, arată ultimele date guvernamentale. Vaccinurile Moderna şi Pfizer sunt singurele vaccinuri antiCovid-19 aprobate pentru adolescenţi în Italia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here