SUA, atac cu dronă împotriva ISIS-K

0
124

Armata americană a anunţat că a efectuat un atac cu dronă împotriva unui grup din cadrul organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K). Aceasta este  gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul.

În ultimele luni, scrie BBC, ISIS-K a devenit cea mai dură organizație din interiorul Stat Islamic.

Atac aerian fără pilot

Atacul aerian fără pilot a avut loc în provincia Nangarhar din Afganistan. Conform primelor indicaţii, am ucis ţinta”, a informat într-un comunicat comandantul Bill Urban. „Din câte ştim, nu au existat victime civile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al Armatei SUA. El a anunţat, astfel, prima lovitură americană după atacul de joi de la aeroportul din capitala Afganistanului.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere sporită. Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atentat sinucigaş produs joi în apropierea uneia din intrările în aeroport. Potrivit oficialilor americani, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul după explozie, ceea ce a crescut dimensiunea masacrului.

Atacul a fost revendicat de către filiala afgană a grupării Stat Islamic, ISIS-K.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here