Legendarul Pelé se recuperează în spital după ce a fost operat de cancer la colon

0
314

Pele, în vârstă de 80 de ani, s-a angajat să-și întâmpine boala „cu zâmbetul pe buze”. Marele brazilian a postat pe rețelele de socializare. „Sâmbăta trecută am fost operat pentru a elimina o leziune suspectă la colonul drept”.

Legenda braziliană se află în terapie intensivă după operație, informează CNN.

Marele fotbal al Braziliei, Pelé, a declarat luni că se recuperează în spital după o intervenție chirurgicală pentru a elimina o tumoare din colon.

„Prieteni, vă sunt foarte recunoscător pentru mesajele voastre de îngrijorare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă simt de bine și că mi i-a dat pe Dr. Fabio și pe Dr. Miguel să aibă grijă de sănătatea mea”, a spus Pele într-un mesaj postat pe reţelele sociale.

„Din fericire, sunt obişnuit să sărbătoresc marile victorii alături de voi. Voi juca acest meci cu zâmbetul pe buze, plin de optimism şi bucuros că pot trăi înconjurat de dragostea familiei şi a prietenilor ”, a spus Pele.

Spitalul Albert Einstein din São Paulo a declarat că Pelé este în terapie intensivă, dar se așteaptă să-l transfere marți într-o cameră. Tumora a fost trimisă pentru teste, a adăugat aceasta.

Pelé, singurul jucător care a câștigat trei Cupe Mondiale, nu a spus dacă tumora este malignă.

Știrea a venit la doar câteva ore după ce  Pelé a respins rapoartele care arătau că acesta leșinase. Cu câteva zile în urmă, fostul mare fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento „Pele” a dezminţit că ar avea probleme de sănătate.

Pele a marcat oficial 757 de goluri în carieră, lăsându-l în urmă doar pe Cristiano Ronaldo și Josef Biscan pe lista de toate timpurile. Cu toate acestea, clubul brazilian Santos susține că numărul este mai aproape de 1.000.

Pele este singurul jucător de fotbal din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here