Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite persoane

1
73

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual consilier onorific al premierului Florin Cîțu, îi va propune acestuia introducerea obligativității vaccinării pentru anumite categorii profesionale și pentru pacienții la risc.

„Atunci când sunt reclamate încălcări ale drepturilor omului, ar trebui mers pentru lămuriri până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ne gândim la vaccinare sau testare – acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului-ministru. În această categorie intră: tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV-SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, tot ce înseamnă imunodeprimați. Stimulările ar trebui să înceteze și să folosim banii pentru testări. Binele comun este mai important decât binele individual! Drepturile omului se încalcă și pentru cel care stă în Terapie Intensivă, venit cu o boală cronică în spital și infectat cu COVID-19”, a declarat Nelu Tătaru la Digi FM.

Pe de altă parte, Guvernul ar putea impune certificatul verde în cazul unor evenimente și activități, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

„Prezența la nunți și botezuri ori în sălile de sport ar putea fi condiționată de acest document ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, faptul că avem un test negativ sau că am trecut prin boală în ultimele 6 luni. Nu este o formă de discriminare, ci de prevenție”, a mai spus el.

Decizia, sugerată de premierul Cîțu, trebuie avizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Miercuri, Guvernul ar urma să aprobe și prelungirea stării de alertă.

„În această perioadă se lucrează intens pe două paliere – la acele precauții, ca să nu ajungem la restricții, și la vaccinare. Nu cred că este vorba de discriminare, este o formă de prevenție. Această infecție cu SARS-CoV-2 trebuie să devină o boală sezonieră ca gripa. Până ajungem la acel nivel, cred că trebuie să trecem prin niște etape – una din acestea este și impunerea acestui Green Pass, acolo unde este imperios necesar”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

1 COMENTARIU

  1. @Ați zice și cî medici precum, Rafila, Tătaru, Adrian Marinescu, Radu Tincu, Raed Arafat, Costache, Beatrice Mahler, Mustea, Valeriu Gheorghiță, Mihăilă, Doina Azoicăi, etc. sunt un fel de „pionieri” sau chiar și „șoimi ai patriei” ai telemedicinii, medicinii online, ai învățământului online, deci ai tele și ai online, ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here