Prefectul de Dolj a solicitat Ministerului Sănătăţii să introducă Spitalul Militar din Craiova în categoria spitalelor COVID-19

0
60

Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a solicitat Ministerului Sănătăţii să introducă Spitalul Militar în categoria spitalelor COVID-19.

Acesta își motivează cererea prin faptul că, la nivelul spitalelor din judeţ, situaţia este disperată din cauza numărului mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 care ajung în stare gravă, precizând că nu mai există paturi cu necesar de oxigen, potrivit Agerpres.

„În acest moment, sistemul sanitar este solicitat la capacitate maximă, iar singura soluţie este să ne protejăm, fie prin măsuri igienico-sanitare, fie prin vaccinare. Este o situaţie disperată în spitale. Dacă în urmă cu două săptămâni vorbeam de lipsa locurilor la ATI, astăzi lucrurile s-au înrăutăţit: avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile. Am transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP-n.r.), managerilor de spitale, să găsim soluţii. Şi, într-o primă fază, am solicitat Ministerului Sănătăţii să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19. Vreau să transmit un mesaj clar populaţiei: să vină să se vaccineze. Aceasta este singura măsură ce ne stă la îndemână pentru a ne imuniza şi nu să trecem prin boală!”, a spus prefectul, într-o conferinţă de presă.

Managerii spitalelor din Dolj susţin că se confruntă zilnic cu pacienţi care vin în stare gravă sau foarte gravă şi aproape toţi bolnavii care ajung la urgenţă au nevoie de oxigen, iar ei se confruntă cu o criză a acestor locuri.

Conform datelor publicate de DSP Dolj, miercuri au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 454 de persoane, iar marţi au fost raportate 17 decese, un număr record de morţi în judeţul Dolj de la începutul pandemiei.

Potrivit raportărilor oficiale, în Dolj sunt trei localităţi unde incidenţa infectărilor a depăşit 15 la mia de locuitori, iar în municipiul Craiova rata de infectare este de 11,36 la mie.

Imaginile dezastrului COVID din valul 4. Curtea Spitalului din Craiova, plină de mașini funerare, în timp ce rudele așteaptă să ridice trupurile (VIDEO EXCLUSIV)

Zeci de mașini funerare au ajuns, miercuri dimineață, la Spitalul de Urgență Craiova pentru a ridica trupurile a 35 de morți de COVID-19. În ultimele 24 de ore, aici au fost raportate 12 decese COVID, iar la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova au murit alte 10 persoane.

Medicii de la Spitalul de Urgență au solicitat unități frigorifice mobile, iar directorul Spitalul de Boli Infecțioase Craiova spune că astăzi (miercuri-n.r.) a fost înregistrat cel mai mare număr de morți de la începutul pandemiei. Și aici morga este plină și nu mai sunt locuri.

Mașinile funerare au ajuns încă de la primele ore ale dimineții în curtea Spitalului Județean de Urgență. Rudele deznădăjduite au venit să ridice trupurile celor care au murit din cauza virusului SARS-COV-2.

Conducerea spune că pacienții care ajung la Spitalul de Urgență vin în stare foarte gravă, iar resursele sunt limitate. Nici medicamente nu mai sunt la Craiova. Remdesivir și Tolicizumab au ajuns marți la spital, însă doar câteva flacoane.


Citește și:

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here