E bine că au dispărut din spațiul public persoane care tompetat un an întreg împotriva vaccinării

0
74

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că este bine românii au înțeles că vaccinarea este singura șansă de a scăpa de valul patru al pandemiei și de asemenea că cei care promovau insistent propagandă antivaccinistă și teoriile conspirațiile au scăzut în intensitate, unii dintre aceștia după ce s-au îmbolnăvit și au ajuns pe paturile de la ATI au transmis mesaje pro-vaccinare.

„Ce văd și observ, un lucru foarte pozitiv este cifra vaccinaților cu prima doză. Deja astăzi (vineri – n.r) avem 82.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și dacă continuăm așa.. E bine că au dispărut din spațiul public persoane care tompetat un an întreg împotriva vaccinării, pentru că văd și ei ce se întâmplă și a rămas puțin mai limitată influența lor și oamenii au început să înțeleagă și să vadă impactul acestei boli și dacă continuăm așa, poate în următoarea perioadă de o luna – două să ajungem la o protecție mai bună la nivelul populației”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă va rămâne același ritm al vaccinării și în următoarea perioadă, Arafat a răspuns:  „Sper. Dacă nu ne trezim iar cu teoriile conspirației puse la maxim peste tot, ore în șir.. eu cred că populația a înțeles cum a fost păcălită atâta timp prin afirmații și teorii care nu au avut nicio bază”.CC

„Oameni făceau teoria conspirației, acum îndeamnă lumea la vaccinare, adică e clar că și eu știu că mesajele transmise în societate nu au fost corecte”, a afirmat șeful DSU.

Arafat a precizat că aceste măsuri își vor arăta eficiența peste două săptămâni, bineînțeles dacă ele vor fi respectate de toată populația.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here