Explozie de proporții, cu minim 60 de morți, într-o mină de aur din Burkina Faso. Dinamita folosită la exploatare ar fi luat foc

0
274

În jur de 60 de persoane au decedat în urma unei explozii produse într-o mină de aur din Burkina Faso, au anunțat autoritățile locale.

Deflagrația a avut loc în momentul în care dinamita depozitată a luat foc. Imaginile de la fața locului au surprins un crater uriaș, case distruse și cadavre întinse pe pământ.

Această catastrofă s-a soldat și cu un număr mare de răniți, zeci dintre aceștia fiind duși la Spitalului Regional Gaoua, relatează BBC.

Potrivit sursei citate, printre victime s-ar afla femei și copii, potrivit agențiilor de presă.

Autoritățile au deschis o anchetă, în timp ce procurorul regional a vizitat locul tragediei, la scurt timp după producerea sa.

Statul vest-african este unul dintre cei mai mari producători de aur de pe continent, majoritatea minelor fiind operate de firme internaționale. Corespondentul BBC din Africa de Vest, Nicolas Negoce, spune că din 2009, aurul a devenit principala marfă de export în Burkina Faso, depășind bumbacul.

În anul 2020, statul african a produs 54 de tone de aur, față de 45 de tone în 2019, în creștere cu 20%, potrivit ministerului de resort.

Tragediile de acest loc au loc des în minele din multe țări africane. Luna trecută, cel puțin 13 persoane au murit într-o explozie uriașă în Ghana, după ce un camion care transporta explozibili către o mină de aur a intrat în coliziune cu o motocicletă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here