Facturile la energie şi gaze nu vor mai creşte, dimpotrivă, vor fi mai mici decât în noiembrie 2021

0
443

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că prețul la energie și gaze nu va mai crește, dimpotrivă  ar urma să fie mai mici față de lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Măsurile aflate în vigoare ar urma să fie prelungite și după 1 aprilie, potrivit Digi24.

„În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (…) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților susține că nu va mai exista o creștere a facturilor la energie și gaze.

„Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă ar trebui să demisioneze miniștri implicați în soluționarea crizelor din energie și carburanți, Marcel Ciolacu a răspuns: „Ştim foarte bine că toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here