„A început să-mi țiuie urechea stângă și să mă ia cu călduri pe spate”. Ce a pățit un bărbat care a aflat că are de plătit un impozit de 12 ori mai mare decât era normal

0
429

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea s-a confruntat cu o situație mai puțin plăcută. El a mers să își plătească taxele la stat și a aflat cu stupoare că are de achitat un impozit de 2.529 lei pentru mașină, sumă de 12 ori mai mare decât era normal. „A început să-mi țiuie urechea stângă și să mă ia cu călduri pe spate”, a povestit el. Ulterior, totul s-a dovedit a fi doar o greșeală.

Octavian Herța spune că a fost la un pas de infarct în momentul în care a auzit ce sumă are de plătit către stat.

„De dimineață, cât pe ce să pocnească aortele-n mine. Bun contribuabil, mă duc la Taxe și Impozite să-mi plătesc dările pe anul în curs. (…) Am venit să plătesc impozitul pentru apartament și mașină, ca orice alegător care n-a furat, dar nici n-a făcut”, a povestit el pe Facebook.

Casiera de la Taxe și Impozite i-a spus că are de plătit 2.529 lei.

„A început să-mi țiuie urechea stângă și să mă ia cu călduri pe spate: Hă? Ce zice? Doamna de la ghișeu (mai puțin amabilă): 2.529 lei. Plătiți cu cash sau cu card? Io (leșinat): Stați așa… Cum, ce, de unde? Doamna (un pic iritată): Atât aveți. Impozit pe apartament – 144 lei, impozit pe mașină – 2.385 lei”, a descris el scena.

„Pentru sărăcia aia trebuie să dau atâția bani? Nu iau pe ea cât dau pe impozit”

Bărbatul din Râmnicu Vâlcea a continuat discuția cu casiera și a întrebat-o: „Cââât pentru mașină? Pentru sărăcia aia trebuie să dau atâția bani? Doamnă, nu iau pe ea cât dau pe impozit, tre’ să fie o greșeală!”.

Ulterior, el a mers la inspector din cadrul Direcției de Taxe și Impozite și a clarificat situația. Totul fusese o greșeală, din cauza faptului că mașina apărea cu o capacitate cilindrică mai mare, pentru care impozitul este de ordinul miilor de lei.

„Inspector (concentrată): Atât aveți: Land Rover Freelander, 2.385 lei. Îmi pare rău…

Io (terminat): Poate e o greșeală, n-are cum, fir-ar a dracu’ de mașină, că m-a ruinat…

Inspector (privindu-mă cu dojană): Vă cred, da’ cine v-a pus să vă luați motor de trei mii cm cubi?

Io (cu părul ridicat pe mâini): Trei mii de ce? Doamnă, eu am motor d-ăla mic, de jucărie. De unde trei mii, păi ce, am câștigat la loto? Nici două mii nu cred că sunt… Aia e, n-am avut bani de mai mulți.

Inspector (cu o sprânceană ridicată): Sigur? Stați să vă caut dosarul. Off…

Dispare două minute, se întoarce cu dosarul și mă invită să aștept până verifică. O aud strigându-mă.

Io (un pic mai liniștit): Ei, cum e?

Inspector (clătinând din cap): Mda, s-a făcut o greșeală. Aveți de plată pentru mașină doar 207 lei. Mergeți lângă, la casierie”, a adăugat Octavian Herța.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here