„Patru echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România nu are nicio echipă”

0
178

Pagina oficială de Facebook a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID, RO Vaccinare, a postat un mesaj referitor la impactul vaccinurilor asupra evoluției jucătorilor de fotbal.

Aceasta în contextul în care patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat că performanțele jucătorilor vaccinați scad după vaccinare.

Astfel, reprezentanții RO Vaccinare infirmă afirmațiile patronului FCSB și califică declarația lui Becali ca fiind „o bazaconie”.

„Jucătorilor de fotbal vaccinați NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19! Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.

Așa cum vă prezentam și în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinați cu prima doză. Din aceeași ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.

De menționat faptul că două echipe, Manchester City și Liverpool, au câștigat prima manșă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0.

Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România (“jucătorilor vaccinați le scade puterea”). Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecția cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influența performanțele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoși, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în știință și în medicină.Vă rugăm să vă informați DOAR din surse credibile, oficiale!”, se arată în mesajul postat pe pagina RO Vaccinare.

Ce a declarat Gigi Becali

Patronul FCSB, Gigi Becali, a spus luni că CFR Cluj are rezultate tot mai slabe deoarece foarte mulți dintre jucătorii echipei antrenate de Dan Petrescu sunt vaccinați.

Astfel, potrivit lui Becali, capacitatea fizică a fotbaliștilor este afectată de vaccinul anti-COVID.

„Vaccinaţii, toţi scad (ca nivel de efort, n. red.), eu văd şi la ai mei, care sunt vaccinaţi. Nu că nu-i mai bag, că sunt unii pe care nu-i afectează foarte mult vaccinul, dar cei care sunt mai în vârstă? Nu ai văzut şi Deac, nu mai e ăla Deac. Deac era, vai de capul meu, vijelie pe teren! Nu mai e vijelie. A marcat că l-a băgat pe Goge, care a pierdut mingea aia la mijlocul terenului, că altfel îi bătea Rapidul”, a declarat Becali luni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here