Finlanda: NKP câștigă alegerile parlamentare cu 20,8% din voturi. Premierul finlandez recunoaște înfrângerea partidului său

0
158

Partidul Coaliția Națională a câștigat 48 de locuri în parlament, în vreme ce, partidul actualului premier este abia pe locul trei. 

Partidul premierului finlandez, Sanna Marin a ieșit abia pe locul 3. Foto: EPA-EFE

Partidul premierului finlandez, Sanna Marin a ieșit abia pe locul 3. Foto: EPA-EFE

Partidul Coaliției Naționale (NKP) de opoziție, condus de președintele Petteri Orpo, câștigă alegerile parlamentare finlandeze cu 20,8% din voturi după procesarea a 100% din buletine de vot, a anunțat duminică Ministerul finlandez al Justiției.

Potrivit agenției, NKP primește 48 de locuri din 200 în noul parlament al republicii. Al doilea loc este ocupat de partidul de dreapta „True Finns” (condus de Riikka Purra), care obține 20,1% din voturi și obține 46 de locuri în parlament. Purra a devenit cel mai popular candidat parlamentar din țară, fiind votată de 42.589 de persoane. Partidul Social Democrat al premierului Sanna Marin a ajuns pe locul al treilea, cu 19,9% din voturi și 43 de locuri în parlament.

Pe lângă cele mai mari trei partide, Partidul Finlanda Centru (11,3% din voturi, 23 de locuri în parlament), Uniunea Stângii (7,1% din voturi, 11 locuri), Uniunea Verde (7% din voturi, 13 locuri). locuri), Partidul Popular Suedez (4,3% din voturi, 9 locuri), Creștin-Democrații (4,2% din voturi, 5 locuri) și Mișcarea Acum (2,4% din voturi, 1 loc) au intrat în parlament, primind mai mult de 0,5% din voturi.

Alegerile parlamentare din Finlanda au avut loc pe 2 aprilie. Prezența la vot a fost de 71,9%. Aprobarea oficială a rezultatelor va avea loc pe 5 aprilie, iar noul parlament își va începe lucrările pe 11 aprilie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here