Cel mai mare târg de bijuterii din Timișoara. Peste 500 piese create de 50 de designeri din țară și strănătate

0
142

Ediția specială Romanian Jewelery Week de la Timișoara va avea loc la ISHO, în weekendul 30 iunie – 2 iulie, și se va remarca printr-o expoziție internațională cu aproximativ 50 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume.  

Romanian Jewelry Week va avea loc la Timișoara FOTO Isho

Romanian Jewelry Week va avea loc la Timișoara FOTO Isho

Romanian Jewelry Week prezintă o ediție specială în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023 la Timișoara, printr-o expoziție internațională cu aproximativ 50 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume.

Publicul va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă.

Romanian Jewelry Week Timișoara este un proiect de amploare destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Asociația Assamblage continuă demersul de promovare al bijuteriei de autor naționale și internaționale în capitala europeană a culturii, deschizând Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week vineri, 30 iunie la ora 16.00 la ISHO Timișoara.

Vor fi expuse peste 500 piese create de designeri din România, Belgia, Grecia, Ucraina, Germania, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Iran, Canada și multe altele.

Bijuteria şi actul creativ sunt, mai mult ca oricând, un vehicul de comunicare pentru ideile în schimbare, pentru mesajele adresate unei lumi aflate în intercomunicare şi conexiune. Industria creativă, această invenţie extraordinară, este de fapt decizia celor instruiţi de a se exprima creativ şi de a nu se opri cu mesajul lor la graniţa dintre lume şi propriul atelier. Ideea lui Leonardo da Vinci despre lumea văzută ca prelungire a atelierului artistului devine mai prezentă ca oricând”, a spus David Sandu, Curator Romanian Jewelry Week.

Alături de bijuterii atent curatoriate, Assamblage aduce un omagiu orașului Timișoara prin expoziția „Detaliul Secession – Timișoara”, care va prezenta seria de fațade și ornamente pictate în acuarelă care stau la baza albumului cu același nume, semnate de Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță, fondatorii editurii Intaglio.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o proiecție dedicată festivalului internațional de film inspirat de bijuterie – SMCK on Reel.

Sub tematica „Civilization Rebooted”, festivalul reflectă asupra celor mai presante probleme de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, poluarea mediului, războiul, frica, cenzura și propaganda, pe de o parte, și reciclarea, renașterea, justiția socială, noile valori și noua estetică în artă și design, pe de altă parte.

Romanian Jewelry Week se va deschide vineri, 30 iunie, la ora 15.00, cu un tur ghidat realizat de curatorul David Sandu.

Sâmbătă, 1 iulie, la Casa ISHO, între orele 14.00-16.00 va avea loc conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu și workshop demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.

Duminică, 2 iulie, tot la Casa ISHO, de la ora 16.00, proiecția filmului „Civilization Rebooted”.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here