În Kenya, numărul membrilor unei secte religioase care au murit de foame a depășit 400

0
136

12 cadavre au fost exhumate din morminte în ultimele 24 de ore

Adepți Mackenzie. Foto: Twitter

Adepți Mackenzie. Foto: Twitter

Numărul morților membrilor sectei religioase Good News International Church, care practicau forme extreme de post, a crescut la 403 în Kenya, a declarat luni Rhoda Onyancha, prefectul districtului Kifili.

În cursul zilei curente, 12 cadavre au fost exhumate din morminte”, a spus-o ziarul kenyan Nation.

Lucrările de excavare a mormintelor sunt în desfășurare în estul Keniei pe moșia pastorului Paul Mackenzie, situată în pădurea Shakahol. Pastorul Paul Mackenzie este cel care a fondat această sectă în urmă cu aproximativ 20 de ani. 

Poliția a descoperit primele cadavre ale victimelor într-o casă de pe moșia Mackenzie pe 14 aprilie. Au fost găsite numeroase morminte în același timp. Mormintele sunt situate pe un teren de 323 de hectare.

Un grup special de experți a început la 1 mai autopsia cadavrelor exhumate. Experții au primit date conform cărora cei mai mulți dintre ei au murit de foame.

În ultimii 20 de ani, Mackenzie a propovăduit forme extreme de post, despre care crede că este cea mai rapidă cale prin care credinciosul poate obține viața veșnică. După cum au raportat deja martorii oculari, Mackenzie a anunțat că lumea se va sfârși pe 15 aprilie 2023, iar membrii sectei sale ar trebui să moară în ajunul acestei zile, pentru a nu deveni victime ale apocalipsei și, prin urmare, a se condamna la chinul etern. 

Pastorul s-a predat autorităților în aprilie anul trecut și acum așteaptă judecata. Cazul este judecat de un tribunal special din cauza gravității excepționale a acuzațiilor. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here