Doi tineri de 19 ani au murit în timpul unei curse de motociclete enduro, după ce s-au izbit frontal

0
98

Teribilismul și ignoranța i-au costat viața pe doi puști de 19 ani, care au murit în timpul unei curse motociclete enduro. S-au ciocnit frontal, iar impactul a fost extrem de violent.

Motocicletele nu aveau nici măcar lumini. FOTO IPJ Brașov

Motocicletele nu aveau nici măcar lumini. FOTO IPJ Brașov

Tot mai mulți tineri care caută adrenalină sunt atrași de enduro, o formă de sport cu motociclete care se desfășoară pe terenuri off-road, pline de obstacole și provocări, motiv pentru care necesită, printre multe cerințe, și echipament special de protecție.

Un aspect pe care doi tineri de 19 ani din localitatea brașoveană Holbav l-au ignorat. S-au urcat fără căști pe motociclete, deși nu aveau nici măcar permis, au accelerat și au murit brutal, într-un accident teribil, pe un drum de pământ din judeţul Braşov.

Tragedia a avut loc în noaptea de joi spre vineri chiar în localitatea lor de domiciliu. Accidentul a fost anunțat de o persoană la 112, în jurul orei 1.40, dimineața.

„N-au răspuns manevrelor de resuscitare”

Mai multe echipaje de salvare s-au deplasat la fața locului, însă niciunul dintre băieți n-a mai putut fi salvat. 

„Imediat după sesizare, echipaje de intervenţie s-au deplasat în zona indicată şi au constatat că, pe o cale de acces neamenajată circulaţiei rutiere, se află două motociclete de tip enduro răsturnate, iar lângă acestea erau doi tineri care prezentau leziuni corporale, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare. Din primele date obţinute după efectuarea cercetărilor la faţa locului, a reieşit că cei doi tineri, de 19 ani, ambii din localitatea Holbav, ar fi plecat cu motociclete de la o proprietate din apropiere, iar în timpul conducerii pe un drum de pământ, vehicule s-au ciocnit frontal, impact care a dus la decesul celor implicaţi”, a precizat, vineri, IPJ Braşov.

Oamenii legii au constatat că tinerii nu purtau echipamente de protecţie, nu aveau permise de conducere, iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte (nu aveau sistem de iluminare).

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Urmează a se stabili toate aspectele şi circumstanţele care au dus la producerea accidentului, ancheta efectuându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti”, a precizat IPJ Braşov.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here