Rezultate finale Evaluare Națională 2024. Astăzi se afișează pe edu.ro notele după contestații

0
84

Elevii absolvenți ai claselor a VIII-a, care au susținut examenul de Evaluare Națională 2024 și care au contestat notele inițiale, află astăzi rezultatele finale. Acestea vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației.

parinte si copil

În funcție de nota finală, elevii vor merge la liceul dorit. Sursa foto: Adevărul

Rezultate finale Evaluare Națională 2024

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații la centrele de examen sau le-au transmis electronic, în zilele de 3 iulie între orele 16 – 19 și 4 iulie între orele 08:00 – ora 12:00. 

Când și cum s-au depus contestațiile

Peste 27 de mii de contestații au fost depuse la Limba română, Matematică și Limba maternă, potrivit datelor Ministerului Educației.

Candidaţii care au depus  contestaţiile au completat şi semnat o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. În cazul candidatului minor, declaraţia-tip a fost semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale a transmis comisiilor judeţene/Comisiei municipiului Bucureşti anexe la procedura specifică evaluării naţionale: cererea-tip pentru depunerea contestaţiei şi declaraţia-tip. Comisiile din unităţile de învăţământ – centre de examen au tipărit lista rezultatelor finale după contestaţii ale candidaţilor anonimizaţi şi au afişat-o, conform calendarului, cu semnătura preşedintelui şi a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unităţii de învăţământ şi pe website-ul acesteia.

Reevaluarea lucrărilor contestate

În cadrul etapei de soluționare a contestatiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori. Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare.

Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat. Nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau in minus, fata de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Aceasta notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here