Lucian Bode anunță posibile amenzi pentru Raluca Turcan și Vlad Voiculescu

0
185

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat miercuri că miniștrii Raluca Turcan și Vlad Voiculescu ar putea fi sancționați pentru nepurtarea măștii în spații închise.

Potrivit lui Bode, legea este egală pentru toată lumea, iar toți aceia care încalcă prevederile legale pot fi sancționați, în termen de 6 luni de la săvârșirea contravenției, informează G4Media.

Declarația oficialului vine după ce jurnaliștii au adus în discuție cazul ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a fost surprinsă fără mască la un eveniment de la Sibiu, dar și al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, surprins fără mască pe holurile Parlamentului.

„Toți suntem egali în fața legii, toți răspundem în fața legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode: Se pot aplica sancțiuni în termen de 6 luni

Întrebat când vor fi sancționați cei doi politicieni, ministrul de Interne a explicat că legea prevede posibilitatea aplicării unei sancțiuni în termen de 6 luni de la săvârșirea infracțiunii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

Vlad Voiculescu, fără mască de protecție

La rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni în timp ce stătea fără mască de protecție pe holurile Parlamentului.

În acest context, el a explicat că participa la o conferință video și a fost nevoit să își dea jos masca pentru intervenție, moment în care a fost filmat de jurnaliștii aflați în Parlament.

El susține că a greșit „fără îndoială” și a adăugat că este conștient de faptul că regulile trebuie respectate.

Fostul consilier onorific al lui Voiculescu, medicul Răzvan Cherecheş s-a declarat profund şocat că ministrul nu poartă mască în plin val trei al pandemiei şi în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here