Vicepremierul Dan Barna, la Opera Națională: „Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât restricţiile vor fi mai puţine şi vom reveni mai repede la normalitate”

0
69

Vicepremierul Dan Barna a fost prezent vineri, 14 mai, alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Opera Națională din București unde a avut loc un spectacol-pilot.

Dan Barna a reiterat faptul că ridicarea restricțiilor și revenirea la normalitate depinde de numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19.

Revenirea la normalitate, în strânsă legătură cu eficiența campaniei de vaccinare anti-COVID-19

„Vreau să-l văd cu emoţii, cu bucurie, cu sentimentul că uşor, uşor reintrăm într-o logică de ţară care funcţionează liberă de restricţii. Asta nu se poate întâmpla decât dacă un număr cât mai mare dintre noi merg să se vaccineze. Ăsta e mesajul pe care îl transmit şi în această seară. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât restricţiile vor fi mai puţine şi vom reveni mai repede la normalitate”, a declarat vicepremierul.

De asemenea, aceasta a reamintit faptul că Guvernul a luat în cursul zilei de joi, 13 mai, mai multe decizii prin care este permisă organizarea a mai multor spectacole cu prezență fizică.

Evenimentele culturale, posibile și la exterior

„S-a corectat acea inadvertenţă, să-i spun, conform căreia erau posibile evenimente culturale în interior, dar nu erau posibile în spaţiul exterior (…) Lucrurile arată bine la nivelul ţării şi îmi doresc să continue acest trend foarte bun pe campania de vaccinare. Am văzut că în toate localităţile oamenii continuă să vină să se vaccineze şi, de fapt, asta e principala miză, astfel încât să putem (…) să ajungem să scăpăm de ele (n.r. restricţii) cât mai repede”, a declarat Dan Barna.

Viceprermierul Dan Barna a fost prezent la Gala Extraordinară „Libera Musica”, desfăşurată în Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti. Acesta a fost un concert înscris în cadrul unui program pilor privind reluarea activităţilor culturale în interior, derulat de Ministerul Culturii.

La Opera Națională au fost prezenți și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, precum și prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here