Persoane dispărute sau decedate, case și curți inundate, copaci căzuți și mașini avariate

0
119

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că sâmbătă, între orele 07.00 -18.00, fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 21 localități din 8 județe.

Este vorba de județele Bacău, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Suceava, Vaslui, Vrancea și municipiul București, unde echipajele operative au intervenit pentru evacuarea apei din 15 case, 49 curți, 3 subsoluri/beciuri, de pe 2 străzi, precum și pentru degajarea a 11 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 16 autoturisme.

Un bărbat e dat dispărut, iar un pilot de off-road a murit, din cauza viiturilor. Alte 12 persoane au fost salvate din calea apelor

Una din misiunile aflate în desfășurare este în localitatea Mănăstirea Cașin din judetul Bacău, pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani, surprins de inundații, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Șapte persoane rămân în continuare evacuate preventiv, din casele aflate în pericol de inundație.

O altă intervenție care a presupus efort susținut din partea salvatorilor s-a desfășurat în localitatea Poiana Sărată, tot din județul Bacău, pentru recuperarea unuia din cei doi ocupanți ai unui autoturism. Mașina a fost surprinsă de viitura formată pe râul Oituz, în timpul unei competiții off-road. Una dintre persoane a reușit să se autoevacueze, iar cealaltă a rămas blocată in auto.

Bărbatul a fost recuperat, dar – din nefericire – nu a răspuns manevrelor de resuscitare ale medicilor sosiți de urgență la fața locului. Concursul a fost oprit imediat și a fost deschisă o anchetă în acest caz.

O misiune complexă de salvare s-a finalizat cu succes în localitatea Nereju din județul Vrancea, unde s-a intervenit pentru salvarea celor 12 muncitori surprinși de creșterea râului Zăbala.

Echipaje importante au fost mobilizate la fața locului și au reușit extragerea celor 9 bărbați și 3 femei, care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale.

Misiunile pompierilor continuă în comunitățile afectate de vremea rea, pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here