În această seară vor fi destituiți din funcții secretarii de stat ai USR PLUS

0
69

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri seară la Digi24, că secretarii de stat ai USR PLUS vor fi destituiţi miercuri seară. Deciziile de eliberare din funcţie a unor secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Premierul a precizat că aşteaptă ca USR PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută „linia roşie”.  

„În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să știi ce a promis USR PLUS celor de la AUR.”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat când va destitui secretarii de stat numiţi de USR PLUS, Florin Cîţu a spus: „În această seară”.

Premierul a precizat că directorii sunt pe posturi pe bază de concurs şi acolo nu se poate interveni: „Va fi respectată legea, dar nu poți şi fi şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”.

Cîțu a afirmat că USR PLUS va purta responsabilitatea eșecului campaniei de vaccinare după ce s-au asociat cu un partid care nu susține vaccinarea.

„Suntem la 31% procent de vaccinare. Cred ca acum când vedem numărul de persoane infectate trebuie să vedem că pandemia este reala și asocierea USR PLUS cu AUR face si mai dificilă campania de vaccinare. USR PLUS trebuie sa își asume eșecul campaniei de vaccinare după asocierea cu AUR. Nimeni în România nu are dreptul sa oprească campania de vaccinare”, a declarat premierul.

Prim-ministrul îi îndeamnă pe USR-iști să își retragă moțiunea de cenzură și să revină la masa discuțiilor pentru a reluat colaborarea în coaliție, spunând că altfel va trebui să își asume responsabilitatea pentru criza economică și pentru campania de vaccinare prin asocierea cu AUR.

„Nu este târziu. Retrageți moțiunea. V-ați aliat cu un partid anti-vaccinist. USR PLUS trebuie sa își asume responsabilitatea pentru criza economică, pentru creșterea preturilor, campania de vaccinare și asocierea cu AUR”, a mai spus Cîțu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here