Ursula von der Leyen, întâlnire cu Klaus Iohannis și Florin Cîțu

0
400

Luni, 27 septembrie, președinta Comisiei Europene – Ursula von der Leyen – se va afla într-o vizită oficială la București pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

Ursula von der Leyen se va întâlni atât cu președintele României, Klaus Iohannis, cât și cu premierul Cîțu, urmând a vizita și Spitalul Universitar din București, care ar putea beneficia de finanțare prin acest mecanism de redresare și reziliență..

”Cei trei înalţi oficiali vor vizita Spitalul Universitar București, obiectiv cuprins în cadrul Planului Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). La finalul vizitei, cei trei demnitari vor susține o conferință de presă”, se precizează pe site-ul comisiei europene.

Florin Cîțu: ”Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România”

Florin Cîțu a transmis, prn intermediul unui comunicat, că PNRR reprezintă o garanție în ceea ce privește reformele și investițiile anilor viitori.

”Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani.

România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”, s-a mai transmis în comunicat.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are o valoare totală de 29,2 miliarde de euro, fiind structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni:

  • tranziția verde
  • transformarea digitală
  • creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii
  • coeziunea socială și teritorială
  • sănătate, reziliență economică, socială și instituțională
  • politici pentru noua generație
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here