„Pot cădea și tramvaie în aceste caverne”

0
288

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat, marți, că în cavernele care se crează de la tonele de apă fierbinte pot cădea chiar și tramvaie, sau mașini.

„Nu aș vrea să fiu în pielea unui părinte care pățește așa ceva. Este o situație regretabilă, din păcate. Mi-am exprimat regretul, îmi pare rău, facem tot ce putem ca să ținem acest sistem în funcțiune și atragem atenția cu privire la situația gravă în care este acest sistem de foarte mulți ani.

Se pot întâmpla, din păcate, tragedii mult mai mari și mult mai grave (…) Sunt două mii de tone de apă fierbinte care curg în fiecare oră. Pot fi locuri în care să se creeze caverne în care să cadă mașini. Pot cădea tramvaie”, a declarat, la Antena 3, Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

 Copilul căzut în groapă a ajuns la spital cu arsuri

Un copil a căzut, luni seara, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, într-o groapă săpată pentru o conductă de apă caldă și a ajuns la spital cu arsuri.

 „La data de 18 octombrie 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 5 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că un minor a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă.

Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, prezentând, la un picior, leziuni prin arsură.

În cauză Secția 5 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, precum și pentru stabilirea situației de fapt.”, a anunțat, luni, Poliția Capitalei.

Copilul a fost transportat la spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru îngrijiri medicale, având arsuri la un picior.

Timp de trei săptămâni, oamenii din Sectorul 1 au făcut sesizări, după ce s-a produs o avarie la o conductă cu apă fierbinte s-a spart.

Pe o suprafață de 10-15 metri, între blocuri, s-a format o mlaștină cu apă clocotită, un adevărat pericol pentru locuitorii din zonă.

Termoenergetica: „Resursele companiei sunt limitate”

Termoenergetica a precizat că a împrejmuit cu bandă inscripţionată şi plasă de protecţie zona cu apă fierbinte din Sectorul 1 în care a fost rănit un copil, reprezentanţii companiei explicând că, din cauza unei fisuri, apa caldă a ieşit la suprafaţă.

„Compania Termoenergetica depune toate eforturile ca astfel de evenimente nedorite să nu mai aibă loc. Din cauza stării de degradare a conductelor, în Capitală există multe zone cu probleme similare. Vă precizăm faptul că angajaţii Companiei Termoenergetica intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă resursele companiei sunt limitate şi nu pot acoperi toate problemele cu care ne confruntăm”, se arată într-un comunicat transmis marți de companie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here